Dinant – 2

Zichten van Dinant vanop de citadel.

*alle foto’s zijn aanklikbaar om te vergroten-all pictures are clickable to enlarge

En dat was dan weer het einde van een mooie dag.

Voetnoot:

Van 24 september tot en met 16 oktober is de Maas buiten dienst tussen de Franse grens en de stuwdam van La Plante in Namen. Gedurende deze drie weken wordt de scheepvaart onderbroken en is het verboden aan te meren.

De rivier zal worden afgesloten om inspectie, reparatie en onderhoud van de oevers, dammen en sluizen mogelijk te maken.

Deze spectaculaire en noodzakelijke operatie wordt sinds 2007 om de 5 jaar georganiseerd. Het wordt traditioneel gehouden aan het begin van de herfst, wanneer de Maas een lager debiet zou hebben.

.

.

.

.

.

Advertisement

49 thoughts on “Dinant – 2

  1. What an amazing place. I had to Google it and discovered it was in Belgium. Is Belgium where you live? The architecture is so interesting and the location, breathtaking 🙂

  2. Zoals reeds vermeld: prachtige foto’s. Mijn meest avontuurlijke fietstocht tot nu toe: Namen-Dinant-Namen. Wel vreemd dat na drie keer dat stadje bezocht te hebben ik wel geen enkele keer tot boven op de Citadel geraakt ben. Het zal voor een volgende keer zijn.

  3. Och wat is daar heel mooi om te wandelen. Echt schitterend!!!!! Knappe foto’s heb je gemaakt. Het lijkt wel daar ook mee loopt. Zou ik wel willen. Gaat niet met F….. Prachtig strakke blauwe luchten erbij. Mooi gezicht brug met water. Ik kan wel zien water is veel gezakt. Fijne dag.

    1. Het lukt niet altijd in het leven om te doen wat je wil… jammer hé. Ik wens jullie toch warme dagen samen toe. Dank voor het compliment over de foto’s.

  4. Oh.. ik dacht al.. wat een laag water.. maar de boel was dus afgesloten.
    Altijd leuk zo van bovenaf.. prachtige foto’s!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: