Kruidtuin Leuven – Botanical Garden Leuven (1)

Dubbel klik op de foto om te vergroten – double click on the picture to enlarge

Advertisements

krokus is haar naam – crocus is her name

Krokus

De aarde kuste de wortels
zo maar plots te zien in tuin
kelkvormige bloemen
fier rechtop vooruit

Paars zo mooi
verliefd naar omhoog
krokus is haar naam
een zucht uit groen gazon

Maar lente is er nog niet
buien in maart geen plezier
toch de oproep zal bekoren
met zon naar alle bloemen!

@jef wouters

Vaartkom (different images)

Click on the pictures to follow the slideshow –

De Vaartkom is een bijzondere plek in Leuven. De oude industriële site rondom de Vaart en de Dijle evolueert volop. Ze groeit uit tot een stijlvolle, levendige en groene stadswijk boordevol creativiteit en sociale interactie. De kwaliteitsvolle mix van wonen, werken en vrijetijdsbeleving aan het water voegt met zijn grootstedelijke allures een nieuwe dynamiek toe aan het stadscentrum, aldus Stad Leuven

Mijn bescheiden mening, ik zie geen enkel grassprietje….

 

Leuvense Vaart werd kanaal Leuven-Dijle

Klik op de foto’s om de slideshow te bekijken – Click on the pictures to see the slideshow

 

Het kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart is een Belgisch kanaal tussen het Zennegat in Mechelen en Leuven waar het eindigt in de kanaalkom. Het is het tweede kanaal dat in de provincie Vlaams-Brabant werd gegraven en daarmee één van de oudste kanalen in België. In 1994, na de overname door de NV zeekanaal en Watergebonden Grondbeheer Vlaanderen, veranderde de oorspronkelijke naam Leuvense vaart in de huidige naam kanaal Leuven-Dijle.

Bron: wikipedia

Vaartkom-5060

 

Op de plaats waar vroeger de sigarenfabriek Van Der Elst huisde, is nu een compleet nieuw kantoorgebouw gekomen. De mooie modernistische bakstenen voorgevel is wel behouden.
Het complex bestaat uit twee delen: een laag gedeelte dat aansluit op de bestaande voorgevel van Van Der Elst en een hoger gedeelte dat boven de viaduct uitsteekt. De ontwerpers kozen er bewust voor om een groot contrast te maken tussen de twee volumes. Het lager gedeelte is met uitzondering van de teruggetrokken vierde dakverdieping – volledig in baksteen opgetrokken. Zo geraakt de bestaande gevel mooi geïntegreerd. Het tweede volume – zes verdiepingen hoog – is in glas opgetrokken en vormt een nieuwe wand aan het Engels Plein.

Op de gelijkvloerse verdieping komt een winkel. De bovenliggende verdiepingen zijn verhuurd als kantoorruimte. Begin 2013 kwamen de eerste gebruikers in het gebouw.

Bron: Stad Leuven