About

Joke Devliegher, 62 jaar en twee volwassen dochters.

Ben geboren in Tielt (West-Vlaanderen) en heb daar gewoond tot mijn 23 jaar. Sindsdien woon ik in groot Leuven.

Mijn eerste fototoestel had ik in handen op mijn 18 jaar. Het was een heel kleine gewone camera en na een reis naar Roemenië in 1974 vond ik dat de foto’s niet voldeden aan mijn verwachtingen. Toen mocht ik van mijn ouders een betere camera kopen ook al was dit voor hen een serieuze investering. Het bleef bij vakantiefoto’s en wat herinneringen alhoewel ik altijd de drang gevoeld heb om er meer mee te doen. Door omstandigheden is dit nooit gelukt.

In 1998 ben ik verslaafd geraakt aan basketbal. Eén match en ik was verloren. De tweede match trok ik naar het basket met mijn fototoestel. Zo ben ik op een goede dag (1999 – toen nog Leuven) de webfotograaf geworden van Leuven Bears (1e nationele).

Toen ik 50 jaar werd besloot ik resoluut om meer te doen met fotografie. Nu is het zo dat je mij heel zelden in mijn vrije tijd zonder toestel zal zien. Portretten en straatfotografie hadden mijn voorkeur, maar in tussentijd heb ik een aantal workshops natuurfotografie gevolgd en ook deze tak van de fotografie spreekt mij aan. 

In 2007 ben ik mijn eerste blog gestart (Mijnnikonenik). Op 1 februari 2009 ben ik overgestapt naar wordpress op aanraden van enkele collega bloggers en ik ben er blij mee.

Waarom ik wil bloggen? Ik wil vooral mijn foto’s delen met anderen. Anderen laten meegenieten.

Waarom ik wil bloggen? Ik lees graag reacties op mijn foto’s. Ik leer graag bij en apprecieer een constructieve mening van een ander.

87 thoughts on “About

 1. Hallo Joke, het lijkt wel of de leeftijd 50 iets magisch heeft voor mensen, alsof je dan beseft van “nu maak ik tijd voor mezelf” en je gaat je plannen omzetten in daden. Zo is het teminste ook bij mij gegaan en heb ik me o.a. in de fotografie verdiept en verslaafd geworden. Ik zag dat je hele mooie foto’s maakt en ik ga je zeker volgen.
  Ik heb ook het verhaal over je broer gelezen en was ontzettend geroerd en verbaasd. Alsnog mijn medeleven.

 2. Hi! I’ve dropped by to tell you I have updated my Heroes In My Garden Page and added you! ♥

 3. Thank you for following ZimmerBitch. I am so enjoying your beautiful photos. You have a wonderful eye for composition and colour. 🙂

 4. @”après un voyage en Roumanie en 1974…” – I was still living there 40 years ago, under the terrible and horrible ceausescu régime… 😦
  * * *
  my very best, mille merci-thanx for stopping by my crossroads and have a wonderful Sunday! cheers, Mélanie

 5. Mooie blog, ik vind je portretfoto’s super!
  Ik doe nu te weinig op fotografiegebied, enkele jaren intensief bezig geweest, nu gewoon te weinig tijd. Ik hoop weer net zo bevlogen als jou te kunnen zijn.

 6. Hallo Joke, je hebt mijn nieuwsgierigheid met je foto’s gewekt. Dus ben ik op zoek gegaan naar de vrouw achter de camera. We hebben een overeenkomst ik werk ook met een D300 en ben niet van plan naar een full frame camera model over te stappen, al mijn lenzen zijn Dx en daar krijg ik haast niets retour voor. Mijn besluit staat ook vast, omdat ik laatst een vergroting van mijn camera heb gezien op 3 meter breed.
  Jammer dat je niet in de buurt van Gent woont, daar komen we nog wel eens.
  Ga zo door en ik blijf met plezier naar je foto’s kijken!
  Han

 7. Dag Joke,
  Zag op de website van Leuven Bears een prachtfoto van onze dochter…
  Ze was cheerleader tijdens de match dit we tegen charleroi..
  Is het mogelijk die foto te kopen? We zouden hem héél graag vergroten en op haar kamer hangen:)
  Hoop dat dit lukt!
  Onze dochter is de mini-cheerleader (11e foto op de website) die je helemaal zijdelings ziet (NIET diegene die achterover gebogen is)
  Het zou alvast héél fijn zijn en een mooi herinnering!

 8. Dag Joke, je ‘liked’ mijn foto’s veelvuldig en die waardering is altijd prettig. Ik voel mij geroepen om ook omtrent jouw beelden iets te schrijven. Een kleine schoolmeesterswenk : probeer eens ‘out of the box’ te fotograferen rond de klassieke thema’s. Niet meer gericht op de te verwachten kleurenschoonheid in bijv. je herfstbeelden. Laat het toeval en het ‘accident’ eens toe in je beeldtaal. Nog iets : laat je handtekening weg uit je beelden. Het refereert puur naar klassieke schilderkunst en wordt op zijn beurt een bepalend en storend beeldelement.
  Groeten,
  Luc

 9. Hallo Joke, Toen ik op jouw blog kwam zag ik dat je had gekozen voor Theme: Under the influence.
  Ik heb dat bij mij ook eens toegepast maar zag toen dat de letters in de kolom rechts niet goed zijn te lezen. Weet jij waar dit door komt of hoe ik dit kan aanpassen. Groeten en veel succes met het bloggen.

 10. I nominated you for ‘The Versatile Blogger Award’. If you don’t now what it is, it will make sense.

  CPPlusPhotography.

 11. Dank voor je reactie op mijn foto’s. Ik was benieuwd naar de persoon achter deze blog .. en heb dus een beetje met je kunnen kennismaken via deze “about”.Ook ik zie een aantal gelijkenissen..alhoewel ik niet uit West-Vlaanderen kom. (het betreft mijn keuze voor nikon, de link met leuven en misch zelfs de leeftijd !:) ) Kijk uit naar meer moois op mijn Nikon en ik !
  anni

 12. Hoi Joke. Prachtige herfstfoto’s.

  Offtopic: Het spijt me dat je reacties bij mij niet doorkwamen. Ik zat toevallig in de spamfolder te neuzen en daar stonden ze .. Balen want ik waardeer je mening en ben blij met elke reactie op mijn blog. Akismet Spam doet soms vreemd. Op een of andere manier werden jouw reacties als spam gezien. Ik heb het zelf ook eerder meegemaakt bij collega bloggers. Heb toen een mailtje naar Askismet gestuurd of ze me van de zwarte lijst wilden halen en toen was het probleem verholpen. Ik weet niet of jij op andere sites het ook je reacties niet zit opdagen of dat het alleen bij mij het geval was. Laten we hopen dat het opgelost is, ik ga het iig in de gaten houden. Mocht je de volgende keer iets opvallen mail me dan even. Dank je wel alvast! Fijne zondag. x

 13. hé, dat geeft me hoop! 🙂
  als ik eens tijd heb zal ik eens wat van mijn foto’s op mijn blog plaatsen, kan je me mss wat tips geven dan.

  groetjes

 14. Eindelijk ontdek ik dit hier nu…om te zien dat we praktisch even oud zijn (52) en beiden uitgeweken west-vlamingen!
  Ben echt verslingert geraakt aan uw foto’s!

  1. Ja ik zal mijn leeftijd eens moeten aanpassen 52 + 5 sorry maar voor de rest klopt het.
   Anders moeten we eens bekijken voor die foto s hee maar ik denk dat het vooral de persoon achter de camera is die de foto maakt.

   Groetjes

 15. Hoi Joke
  Wat heb jij een mooie blog met hele mooie goede foto’s
  Ik heb lang alles niet bekeken dat doe ik nog.
  Heb die modellen foto en nog natuur foto’s gezien pracht geweldig
  Als het mag zet ik je in mijn link
  Groetjes Rinus

 16. hei,
  ik ben van in de buurt weliswaar van je geboortedorp ; Ik woon in Torhout maar geboren in Veldegem (deelgemeente van Zedelgem dicht bij Brugge).
  Het zijn goeie die west-Vlamingen 🙂
  groetjes
  mich

 17. Goedemiddag,
  Je bent net niet de 1000ste bezoeker van mijn photoblog, maar omdat de nummer 1000 geen gastblog wil schrijven wil ik de runners-up graag vragen; jij dus!
  Als beloning voor het bezoeken van mijn blog en als 999 bezoeker wil ik je ruimte op mijn blog aanbieden. Mail me wat je wilt plaatsen aan info@kettelarij.eu en het wordt geplaatst.

  Thanks for your support.
  GJ

 18. Hoi Joke,
  Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.
  Ik heb snel even een kijkje terug genomen.
  En ik wil je hierbij complimenteren met je site.
  Het ziet er erg mooi uit.
  Ik kom zeker nog vaker kijken.
  gr.
  Ton

 19. Dag Joke,
  Bedankt voor je reacties; ik weet alleen niet welke de geplogenheden zijn van het bloggen; moet ik steeds terug reageren of niet ? Weet het me te zeggen.
  Ik fotografeer heel graag ( momenteel met een canon G10 ), maar ik denk er steeds meer en meer aan om een reflex te kopen; alleen weet ik niet of ik hem dan meer ga gebruiken. Ik probeer met de G10 ook al manueel te werken; maar eigenlijk ken ik er niet zoveel van. Je mag steeds kritiek geven op m’n foto’s, als ik er maar kan uit leren.
  Groetjes,

 20. Hallo Joke!

  Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog!
  Ik heb al eventjes gepiept op jouw blog en ik ben onder de indruk. Ik kom hier zeker nog langs. Leuke titels ook!

  Groetjes.

 21. dank je wel voor de reactie
  en die meiklokjes hebben we nodig om wat energie op te doen .
  We verlangen naar de warmte
  gegroet
  mich

 22. Dag Joke,

  Bedankt voor de reacties op mijn blog.
  Ik heb zopas eens jouw foto’s bekeken en er zitten echt wel prachtige dingen tussen.
  Ik heb je alvast bij mijn te volgen blogs geplaatst.

  groeten,
  Jurgen

 23. Een kleine opmerking, het valt mij op dat bij opening van je blog alle foto’s (meer als 500) gaan openen. Je kunt (als dat tenmiste net zo gaat als bij mijn blog) bij Instellingen/Lezen/Voorpagina/Toont 10 (of meer) berichten tonen op de eerste pagina/ instellen. Dat vergemakkelijkt het gebruik van de bezoeker. (WordPress is soms wel erg langzaam bij het wijzigen van instellingen. Groet.

 24. dag Joke,
  via jouw reactie op mijn blog heb ik jouw fantastische foto’s ontdekt. Ik wou dat ik zelf meer tijd had om te fotograferen, al betwijfel ik of ik jouw niveau zou halen.
  groeten,
  Piet

 25. Hoi Joke,

  Bedankt voor je reactie op mijn kalenders! Ik heb gelijk even rondgekeken op jouw weblog en je het echt prachtige foto’s!Hopelijk gaat het snel beter met je voet en komen er snel meer mooie foto’s.

  Groetjes

 26. Leuk om zo meer te weten over jou.
  Blij het gelezen te hebben.
  Jouw blog is echt schitterend: voor mij een mooie ontdekking.

  Ik zou je graag mijn wensen mailen maar vind geen e-mailadres.
  Mocht je ze willen ontvangen, mail me naar mijn e-mailadres op mijn blog.

  Liefs en fotografeer maar verder.
  Ik geniet er volop van!

  Liefs

  Inge

 27. KEWL..ERG MOOIE CAMERA.

  Ben sinds 2 wekende eigenaar van een D300s wat een supercamera, kwam van de D70s af wel een overgang, maar ben er erg happymee.

  gr,

  Mark

 28. beste Joke,

  bedankt voor uw reacties op mijn blog.
  Ik ben eens naar uw blog gaan kijken en vooral de foto’s van Ethiopië hebben veel indruk op mij gemaakt. Jij moet wel een speciale band hebben met dat land, kan niet anders…
  Knappe portretten, echt! Vooral doorgaan!

 29. Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog en dat mijn foto’s je kunnen bekoren…jij hebt ook prachtige werken op je blog staan…is deze blog meer voor profs?

  Met vriendelijke groeten,

  David

 30. Fijn meer werk van jou te kunnen bezichtigen… je beelden van Ethiopië, vooral de portretten, vind ik echt knap werk!

  Vele groeten,

  Jonas

 31. Joke,

  voor wat Ethiopië betreft: heb jij zaken geleerd uit jouw ervaringen met jouw foto’s en waar wij zeker op zullen moeten letten? Elke tip is zeker van harte welkom.

 32. goede morgen Joke,

  ben volop bezig met voorbereiding van mijn reis naar Ethiopië nu oktober 2009. Heb al net wat gelezen, gezocht, gevonden, maar ontdekte nu pas jouw foto’s. Ik beschik eveneens over een nikon-foto toestel, maak, zonder echt specialist te zijn, toch mooie foto’s (is mijn eigen bescheiden mening), meestal mensen, kinderen, bloemen, dieren en hoop je over enkele maanden nog eens te mogen ontmoeten en eventueel onze foto’s eens samen te mogen leggen voor bespreking. hopelijk kom ik aan een even goed resultaat als jij. het ziet er in elk geval wel heel boeiend uit. proficiat met jouw mooie werk en geniet maar verder van deze “gezonde sport”. groetjes Chris.

 33. Hoi Joke!
  Door je reaktie op mijn blog heb ik de jouwe ontdekt en wat zie ik… Jullie hadden vorig jaar ook meegedaan aan de fotowedstrijd van FNAC ;o) Wij hadden niet de hoofdprijs maar wel met een van de 3 thema’s!
  Ik ga zeker nog eens terug komen kijken naar je blog! Btw leuke layout ;o)
  Misschien tot in Brugge volgende week (Fotowedstrijd Fnac)

  Groetjes,
  Tom

 34. Langs Brandpunt hier geraakt en ik heb nog lang niet alles gezien.
  Ik vind vooral de portretten prachtig maar ga er mijnen tijd voor pakken om rustig door jouw blog te wandelen. Eentje om van te genieten! 🙂

  Nil
  http://nil1950.wordpress.com

 35. Dat is een prachtige “about”! Compliment.
  Al heel wat foto’s van jou gezien op deze blog en de honger naar meer blijft.
  Goed gedaan, ik kom hier regelmatig terug.
  Veel succes Joke!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.