Winter – 8

Overstromingsgebied voor de antitankgracht.

.

.

.

.

.

Advertisement

32 thoughts on “Winter – 8

 1. De winter biedt ons een extra zicht op de natuur. Het water vervriest en tovert door zijn grillige vormen een ander zicht op onze natuur. Mooi gefotografeerd Joke.

 2. Waar je ook kijk op heel veel plekken beken buiten hun oevers getreden en hier is het zeker niet beter. Maar de foto’s geven goed de overstromingen weer Joke

 3. Overstromingsgebieden kennen inderdaad hun nut. In de winter mag het voor mij eerder een schaatsbaan zijn dan zo’n plas nat.

 4. Op veel plekken is het nu drassig en treden de rivieren buiten hun originele beddingen. Hopelijk hersteld de natuur zich van een droge hete zomer.

  1. Ja dat hebben we hier:

   De Antitankgracht van Haacht werd gebouwd in 1939 en maakte deel uit van de KW-lijn: de hoofdweerstandsstelling Koningshooikt-Waver met verlenging naar Namen. Het was de ruggengraat van het Belgische verdedigingssysteem in de jaren dertig. De aanleg van de Antitankgracht zorgde in 1939 voor een doorsnede van de kasteelsite van Roost.

   Na de Tweede Wereldoorlog nam de natuur het volledig over. In 2001 werd dit plekje erkend als natuurreservaat “Haachts Broek-Antitankgracht”. Er komen zeldzame soorten voor, zoals de kamsalamander. Op die manier komen erfgoed en natuur samen.

 5. Een paar weken geleden zal dat nog goed dicht gevroren geweest zijn – of misschien was er toen geen water, dat kan ook natuurlijk. Maar het zijn wel mooie zichten !

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: