Groene schildwants – green shield bug

De wants dankt het eerste deel van zijn naam aan de groene kleur, alleen de punten van de vleugels aan de achterzijde van het lichaam zijn bruin. Vlak voor de winterslaap kleurt de wants echter geheel bruin om in de lente weer groen te worden. Het tweede deel van de naam, stinkwants, slaat op de smerig ruikende substantie die uit klieren aan de zijkant van het borststuk worden afgescheiden ter verdediging. De wants is algemeen in grote delen van Europa en komt ook in België en Nederland algemeen voor en kan plaatselijk erg talrijk zijn.

Bron: Wikipedia

Advertisement

39 thoughts on “Groene schildwants – green shield bug

  1. Dit insect ken ik niet, misschien heb ik er nooit goed op gelet of in mijn tuin naar blad gekeken. Maar mocht ik er nu tegenkomen, dan weet ik dat ik het beessie met rust moet laten. Een fijn weekend gewenst.

  2. Deze beestje ziet nauwelijks op blad. Dezelfde kleur. IK vind deze beestje mooie foto genomen. Prachtig! Fijn weekend.

  3. Het bruine staartje aan hun vleugels weerkaatst heel mooi de zon. Gelukkig laat mijn reukorgaan mij regelmatig in de steek… Dat ze verkleuren wist ik helemaal niet.

  4. De stof die ze uitstoot als ze gestoord wordt is walgelijk. Plukte eens frambozen en rook toen een afgrijzelijke geur.Toen zag ik ze zitten en wist dadelijk dat zij de schuldige was

  5. Ja, die heb ik weleens in onze tuin gezien.. lekker rustig laten zitten, want ik hou niet zo van dat soort beestjes hahahahaa!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: