Sanicole Airshow/5-13

De C-27J Spartan is een tactisch transport vliegtuig dat dezelfde aandrijvingsystemen en geavanceerde avionica systemen heeft als de C-130J Hecrcules. De C-27J heeft een transportcapaciteit van 11.500 kg.

De C-27J Spartan is ontworpen door ontworpen door Lockheed Martin en het Italiaanse Alenia Tactical Transport Systems (LMATTS). LMATTS is samenwerkingsverband tussen het Amerikaanse Lockheed Martin en het Italiaanse Alenia Aeronautica.

*klik op een foto om te vergroten – click on a picture to enlarge it

Spanwijdte: 29 m – Bereik: 1.852 km – Kruissnelheid: 583 km/h – Lengte: 23 m – Gewicht: 17.000 kg – Eerste vlucht: 17 juni 2008.

.

De Turkish Stars zijn het aerobatische demonstratieteam van de Turkse luchtmacht en het nationale aerobaticsteam van Turkije. Het team werd opgericht in 1992 en heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in Europa en Azië. De teamleden zijn allemaal ervaren frontlijnpiloten die nu gevestigd zijn in Konya in het zuiden van Turkije. Ze combineren strakke formaties met spannende solo’s en spectaculaire kruisingen.

Wordt vervolgd

.

.

.

.

.

45 thoughts on “Sanicole Airshow/5-13

 1. Dat moet nog al een belevenis geweest zijn en zittend in een stoel is het misschien wel te doen. De foto’s zijn buitengewoon geslaagd

 2. In de eerste serie vind ik de spiralen rondom de propellers zo bijzonder om te zien.
  De tweede serie is indrukwekkend door de acrobatische toeren van de piloten.

 3. Wat kan jij hen goed in beeld brengen zeg. Echt weer super fotografie. En ook de informatie daarbij was weer met interessante weetjes.

  1. Als ik daar ben met een camera is mijn zicht beperkt tot mijn camera. Dan Ben ik begeesterd om te zien wat er zich afspeelt I. Dat oog 🥹. Gek zeker? Ik moet altijd alles achteraf bekijken op de laptop 🤣

 4. Weer een genietblogje Joke. Luchtvaart heeft als kind reeds altijd mijn aandacht getrokken… Mijn jongensdroom (zoals bij velen van mij denk ik) was dan ook om piloot te worden. Dat gebeurde dus nooit, maar alles wat zich door het luchtruim beweegt trekt nog steeds mijn blik omhoog.

  1. Net zoals ik. Er was een gevechtspiloot Die in het dorp naast het onze woonde en die kwam dan stunten bij zijn ouders maar die woonden maar in vogelvlucht 1 km van ons . Dat was met de voorloper van de F16. Minstens 1 x in de maand hadden we show. In 1971 oktober is er een vliegtuig met 66 passagiers aan boord neergestort boven ons huis. Gelukkig afgeweken en een 2 km verder neergestort . Ik 18, mijn broer 13 met ons fiets er naar toe, gruwel. In de familie hadden we een F16 piloot. Het zou mij wel aangesproken hebben.

   1. Anderzijds, als je zo’n ongeluk van kortbij hebt meegemaakt, ga je er misschien wel anders over denken…. Ach ja, het is altijd een droom van de mens geweest om te vliegen als een vogel. Ondertussen is ook dat uitgekomen. Zelf ben ik heel blij dat ik al een aantal keren heb mogen vliegen (sportvliegtuigje, lijnvluchten, luchballon, zweefvliegtoestel en niet in het minst mijn 7 jaar als parapente piloot). Meer dan voldoende om mijn vlieghonger te stillen hoor.

 5. Oeh.. dat lijkt me wel echt spannend.. kruisingen!
  Machtige beelden hoor.. je hebt je lekker uitgeleefd! 🙂

 6. Top foto’s ! ik begin stilaan jaloers te worden 🙂 . Bij de fotos van de spartan staan zelfs cirkels gemaakt in de lucht door de schroeven, dat heb ik nog nooit gezien. Top top top !

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: