Kasteel Blauwendael Castle-1

Vrijdag 14 april…héél lang geleden dat ik mijn blogmaatje nog eens zag, ongeveer 6 maanden. Dus was het tijd om weer eens af te spreken, hoog tijd! Fotorantje…om 10.30 u komt de trein aan en dan kunnen we eindelijk na 2 jaar nog eens een knuffel geven.

kasteel Blauwendael

Onze bestemming is kasteel Blauwendael te Waasmunster. Het kasteel en het park wachten op ons.

Dit was aanvankelijk een omwalde herenwoning, gebouwd in 1607. Het huidige kasteel werd in 1890 opgericht in Vlaamse renaissancestijl. Het kasteel herbergt een trouw-en ontvangstruimte, een polyvalente tentoonstellingsruimte en het heemkundig museum. Er bevindt zich ook een milieumediatheek met informatie en documentatie over natuur en milieu. Behalve het kasteel is ook het rustige wandelpark met zijn merkwaardige oude bomen een bezoek waard.

plataan
bronzen beeld van De zeemeermin – het beeld is een geschenk van de Kunstkring bij hun vijftienjarig bestaan. Beeld van de plaatselijke kunstenaar Jozef Van Acker
Madeliefjes
O.L.Vrouwekerk Waasmunster

Op stap met Fotorantje – Wordt vervolgd

Wie de hele geschiedenis van dit kasteel wil lezen en kennen kan hier klikken

49 thoughts on “Kasteel Blauwendael Castle-1

 1. Fijn dat jullie elkaar weer eindelijk terug ontmoeten en samen op fotojacht gaan. Wat een prachtig kasteel dat ook mooi omringd is door de natuur. De beelden spreken voor zich

 2. Mooi en gezellig dat je elkaar weer kon zien. Jullie kozen een mooie locatie om samen te fotograferen. Zowel de zeemeermin als de madeliefjes zijn mooi in beeld gebracht.

 3. Na twee jaar corona ellende… terug het vrije leven in ! Hoe mooi kan dat zijn hé ?
  Maar toch nog oppassen hoor… de laatste 2 weken zijn er 6 mensen die ik ken, besmet met het corona beestje. Het virus is intussen heel verzwakt, mensen worden niet echt ziek meer, maar toch nog wat oppassen ermee.

  1. Zowel Antje als ikzelf leven in een zéér beperkte bubbel. Welzijn ons er beide heel bewust van. Enkele weken terug heeft mijn dochter, haar man en de twee kleinzoons het gehad. Mijn dochter en haar man waren enkele dagen heel ziek en we konden niet helpen. Twee weken hebben ze moeten uitzieken. Het was geen lachertje. Het virus is zeker niet weg!

   1. Nog steeds oppassen dus… De meeste mensen die ik ken denken er net zo over…
    Mijn zoon kwam vandaag uit (10 dagen) isolatie vrij én is “genezen” van corona, hij is amper 3 dagen griepachtig ziek geweest. Zijn PCR test vandaag was negatief.
    Mijn oudste kleindochter is 1 maand geleden ook heel ziek geweest, maar dat kwam (dat weten we nu pas) door salmonella , veroorzaakt door kinderSurprise chocolade… Het is alsof de hele wereld gek is geworden, zo voel ik dat soms aan…

    1. Och nee is ze daar het slachtoffer van geweest! Maar daar kan je ziek van zijn! Voorzichtig is de boodschap. Buiten afspreken is de boodschap.

 4. Kasteel Blauwendael is gevestigd op een mooi locatie.
  Het was een prachtige dag voor het bezoek. Hans

 5. Dit is een fraai kasteel, zeker de moeite van een bezoekje waard. Leuk zoals je details (madelief – zeemeermin) in de serie betrekt, maakt het een afwisselende serie.

 6. Op 15 km hiervandaan en ik was er nog nooit. Dat moet ik dringend goed maken. Dank voor de mooie tip. Jullie hadden een fijne dag samen.

 7. Mooi mooi, en eindelijk terug op stap met knuffel.. dat doet zo’n deugd!!! Die madeliefjes stelen voor mij de show maar ik kijk ook graag naar de andere 😄

 8. Zes maanden maar.. ik zag Lena hiervoor eind december 2019 nog maar.. dat was al véél langer geleden hahaha! Maar het is geen wedstrijdje natuurlijk hehe.. en ik weet helemaal hoe fijn het is elkaar weer te zien na zo’n lange tijd. Prachtige omgeving hadden jullie uitgezocht voor jullie uitstap samen.. dat was vast genieten.

 9. ‘t was veel te lang geleden
  Zo’n mooie foto van het kasteel, al hadden we pech met dat podium er voor
  Mooie sfeerfoto’s

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: