60 thoughts on “Op slot 🔐 Locked of eeuwige liefde?

 1. Hallo Joke, we hadden hier in het park een ijzeren bank en ook met veel slotjes daarop maar helaas bank weggehaald en er is een andere geplaatst. Vond het wel heel mooi al die liefdesslotjes erop.

   1. Ooit heeft een onderwijzer (in het 2de studiejaar) me proberen uitleggen wat een eeuwigheid is…
    Je hebt een groot gebergte, de Alpen ofzo. Elke 1000 jaar komt een merel daarop zitten en pikt heel even met zijn snavel en is terug weg voor 1000 jaar. Als uiteindelijk heel de Alpen met de grond gelijk gemaakt zijn door die merel… Wel, dat is min of meer een eeuwigheid … En ik was gelukkig omdat ik een idee had van wat een eeuwigheid nu juist is 🙂

 2. Hier hangt een slotje op de brug, zo eenzaam.
  Hoop dat hun relatie nog goed is. Hans

 3. Op het moment dat het slotje is geplaatst dan is de intentie nog voor eeuwig, maar o wat loopt het vaak anders in het leven.
  De foto’s zijn mooi, wel voor eeuwig vereeuwigd. 🙂

 4. Voor eeuwig liefhebben, dus een slot??? Pure contradictie. Hoeveel slotjes zijn over de maanden of jaren volledig opengebroken, uitgeleefd. Vroeger kerfde men de namen in een hartje in een boom of een bank. Ook na decennia was de boombast een bewijs van eeuwige (jeugd)liefde die meestal vervlogen is. Maar elk zijn meug, de verkoper van slotjes varen er goed bij. Zo heeft toch nog iemand er wat aan..

 5. Ik begrijp de tegenstand vanuit de overheid, maar het is ook wel weer een mooie manier om elkaars verbondenheid te tonen. En dan kan de fotografe er ook weer wat moois mee maken.

 6. Une nouvelle saison …
  un autre regard sur le monde ,
  celui des amoureux , des liens solides , des toujours …
  Love , love ♥

 7. Als de liefde op slot is, dan is er geen liefde meer, dacht ik. Maar misschien denk ik verkeer ? 🙂

 8. Ik vind dat echt geen leuke traditie.. kost de gemeenschap veel geld. De eerste die het deden.. die waren nog origineel.. maar als er al echt door slimme ondernemers speciale slotjes voor gemaakt gaan worden, dan wéét je gewoon dat het uit de hand loopt.. en dat die brugrelingen daar niet voor gemaakt zijn! Sorry, is een stokpaardje van mij hahahaa! Ik heb ze ook wel gefotografeerd hoor, maar als je dan in de krant leest hoeveel het kost om de boel weer weg te halen.. en hoeveel schade de sleuteltjes die in het betreffende water eronder gegooid worden aan het milieu opleveren, dan zeg ik ‘gewoon niet meer doen’ hehe!

  1. Haha ik vraag me dat ook af. Het zijn niet dergelijk symbolen die je dicht bij mekaar houden maar in een verliefde bui doet een mens soms dwaze dingen 😂

 9. Mooi toch, die love locks. Spijtig dat het op veel plaatsen niet meer mag, al snap ik wel dat het ook gevaarlijk kan zijn – zoals op de Pont des Arts in Parijs waar een reling van de brug het bijna begaf onder de slotjes.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: