Broeltorens Kortrijk en meer… 5 foto’s

Na een weekje pauze start ik terug op. Niet dat ik stil gezeten heb, neen hoor. Op zaterdag ging ik zoals gewoonlijk naar de voetbalmatch van de kleinzonen, dat duurt zo’n hele voormiddag, ja die mannen spelen in een verschillend groepje. De jongste, 6 jaar, heeft drie goals gemaakt 😀. Die spelen nog maar drie tegen drie en gemengd. Hij denkt dat hij alleen moet gaan die sloeber! En dan thuis zegt hij trots, voetbal is een teamsport. Heerlijk. In de vooravond tot een stuk in de avond ging ik ook nog thuiswachten bij de jongens. De ouders hadden eens na zoveel tijd een uitje gepland. Een avondje Adriaan Van den Hoof in Leuven.

De zondag was het autoloze zondag in het dorp en dorpelingenkoers. Eentje onder de 40 en eentje boven de 40 jaar. De kriebels kwamen en ik kon ze niet tegenhouden. Zoals de vorige twee jaar ging ik foto’s maken, die zet ik dan voor de organisatie en de renners op mijn FB.

67 jaar, laatste deelname

Op maandag vertrok ik al om 9 u met de trein richting Kortrijk. Daar ontmoette ik een fotomaatje. Samen waren we ook naar Kortrijk geweest in maart dit jaar. Toen was alle horeca dicht en misten we het Begijnhof wegens restauratie. Dus gingen we nu genieten van dat laatste en van een terrasje of was het een cornet?

Op dinsdag komen de kleinzoons na school bij mij thuis, huiswerk maken en eten.

Op woensdag de lichten van de auto laten herstellen want in de herfst met één oog rijden is niet zo slim. En ik had nog een canvas nodig om te schilderen op vrijdag. Ik moest dus nog even dringend naar Leuven vooraleer de stad afsloot. De canvas dringend nodig om hem dan uiteraard op vrijdag te vergeten en niet mee te nemen naar de les niettegenstaande hij naast mijn tas stond… oud worden.

Op donderdag een rustdag. Veel gelezen in mijn papieren boek, anders lees ik op E-reader. Het boek: Frida Kahlo en de kleuren van het leven. Ik vind het zalig maar dat is persoonlijk hé.

Op vrijdag mijn vaste schilderles. Vooraleer aan te komen heb ik alle boswegen van Keerbergen en omstreken gezien en om terug te komen ben ik van Lier naar Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Zemst moeten rijden. Ja het WK hé dat zit hier in de buurt. Maar ik ben er geraakt en ook goed thuisgekomen. Nog wat WK gekeken, ja Thibau Nys had ik wel graag zien winnen. Ben altijd grote fan van de papa geweest 😉 (Sven Nys)

Op zaterdag heb ik bijna een heel dagje geschilderd en genoten van de zon en op zondag? WK kijken zoals vele Belgen en dan blij zijn dat het circus voorbij is 😂. Was het niet zo druk geweest, was wel foto’s gaan nemen maar trop c’est trop. Niet voor niets dat de 65+ een derde vaccinatie gaan krijgen in de loop van volgende maanden.

Heb ook nog leuke koffietasjes besteld bij een medeblogger, heel wat blogs bezocht en genoten van het goede weer!

Al bij al was het weer een drukke week, vergeet niet dat een mens nog zijn huishouden moet doen en eten maken.

47 thoughts on “Broeltorens Kortrijk en meer… 5 foto’s

 1. Weer een heel mooi schrijven met de fotografie daarbij en ook ik nam even de tijd want het zijn hier op thuisfront hectische dagen nu maar soms moet ik me ook wat ontspannen want wie niet voor zichzelf zorgt kan dit ook niet voor anderen en kijken en lezen is voor mij ook ontspannen daarbij. Dan kan ik weer met nieuwe energie zorgen voor mijn wederhelft.

 2. Dat was een gevulde week, herkenbaar….Leuk om te lezen!. Ik kom soms niet toe aan mijn mailbox leegmaken met al die meldingen van andere bloggers.

 3. Mooie foto’s van de Broeltorens die ik ook al eens bezocht heb. De wielrenners zullen zullen vast blij zijn met de foto’s want die zijn schitterend. Hier is ook altijd wel iets te doen. Kijk al uit naar de foto’s met je fotomaatje in Kortrijk.

 4. De koffiekopjes zijn in aantocht! (Eerst moet mijn auto hersteld raken…) 😉
  Koers zegt me hoegenaamd niks, maar de foto’s van de Broeltorens zijn ronduit schitterend.

  1. Geen probleem hoor, ik zie ze wel komen 😉. Oei panne… voor mij is fotograferen een passie en ik kijk meer naar die gezichten dan iets anders 😃. Soms denk ik bij koers aja die fiets moet er ook op! Dank je wel voor het compliment. De torens zijn ook mooi maar ze zijn er nog een lelijke blok aan het naast zetten..,,

 5. Je zal je zeker niet vervelen, met al die taken en to-do dingetjes 🙂
  Op de kleinkinderen passen is altijd iets om naar uit te kijken natuurlijk.
  De derde foto (die van boven de 40) vind ik top !

 6. Zo te lezen heb je een heel fijne en gevarieerde week gehad, Joke. Je bent van alle markten thuis. Een toffe Oma voor de kleinkinderen, voetbal- en wielerfan, lezen en creatief met verf en fotografie bezig zijn. En dan nog koken en het huishouden doen. Da’s meer dan top !

 7. Altijd leuk om de kleinkinders over de vloer te hebben, eerst voel ik mij een pak jonger en als ze terug weg zijn is het zalig om uit te blazen. Je had beste wel een drukke week, de spreuk ‘geen tijd’ bij 65+ is je dus niet onbekend😀. Ondertussen nog een paar mooie foto’s van Kortrijk én die ietwat oudere wielrenner, het was weer een fijn logje.

 8. De kleinzonen kunnen trots zijn om door oma Joke te worden aangemoedigd.
  Sportieve foto van de oudste deelnemer.
  Inderdaad, je hebt niet stil gezeten, meer gezond actief bezig geweest.
  Mooi dat het kan. Hans

 9. Die Broeltorens staan er fraai op, evenals de wielrenners. Onbegrijpelijk dat je hiervoor tijd had gezien alle bezigheden van de afgelopen week.

 10. Haha, ik word er al moe van als ik het lees. 😉
  Maar zonder gekheid, fijn dat je dit allemaal hebt kunnen doen. Zoals het voetbal kijken bij de jongens en oppassen op de jongens dat is toch prachtig.
  De onderste foto vind ik in het bijzonder mooi. Maar ook de actiefoto’s van de wielrenners zijn heel goed gelukt.

 11. zo’n drukke week is vlug voorbij. Ze was goedgevuld in ieder geval. Mooie foto’s zul je er vast en zeker aan overgehouden hebben.

 12. Nu het eerder donker wordt vallen die auto’s met slechte verlichting weer op. Gisteravond nog 3 meisjes aangesproken dat het vanuit de auto heel erg is omdat ze niet opvallen. De oude brug is werkelijk prachtig.

 13. Inderdaad een hele drukke dagen…. je zou van minder al eens vergeetachtig worden hé LOL
  Hoedje af voor de rode lantaarndrager hoor, je moet het nog maar doen hé.
  Nog een fijne zondagavond gewenst Joke.

 14. Je hebt het nuttige en het aangename goed weten te verenigen. Na zo’n drukke week zouden ze mij kunnen opvegen. Vooral dat voetbalpartijtje van de jongste moet een lust voor het oog geweest zijn. Die mannekes spelen nog zo heerlijk onbedorven. Als wielerliefhebber hebben we hier alleen de lusten gehad, de lasten die ermee gepaard gaan, waren voor jullie. Alleen jammer dat ik er dan weer niet zulke mooie foto’s van heb kunnen maken.
  Maar nu sluit ik af, want het wordt tijd om me voor de finale te posteren. 🙂

 15. Bezige bij ben je
  Ja boodschappen en eten maken en oprommelen, ‘t vraagt allemaal tijd
  Gelukkig genoeg ruimte voor leuke dingen ook
  Wat een knappe foto’s!!!

  1. Ja dat huishoudelijke werk is ook niet mijn favoriete werk, maar moet gebeuren…
   Met de kleinkinderen zijn mijn dagen in vergelijking voor hun tijd heel erg veranderd en drukker geworden. Gelukkig dat die heupoperatie een beetje soulaas bracht, anders was dat onmogelijk. Dank voor het compliment, knuffel.

 16. Genoeg gedaan! Maar ook wel leuke dingen hè.. en da’s dan beter dan stilzitten, want daar roest je maar van vast. 😛
  Frida Kahlo vind ik ook geweldig trouwens.. m’n jongste broer maakte me opmerkzaam op haar werk.. hij is er zó’n grote fan van dat ie z’n dochtertje naar haar genoemd heeft..! 🙂
  Je maakte prachtige opnamen van het wielrennen.. én van de Broeltorens die me altijd terug doen denken aan één van de eerste blogontmoetingen die ik had in 2007 en die me een leuke vriendschap opleverde! 😉

  1. Frida Kahlo, wat leuk dat je haar werk ook kent. Een geweldige dame. Haha jouw broer is dan wel een heel grote fan 😀! Fijn dat die fijne herinneringen oproepen die Broeltorens.

 17. Als ik dat allemaal lees wat je in een week gedaan hebt, verwondert mij dat je überhaupt kon eten klaar maken en het ook nog op kunnen eten ;-0
  Maar een mooie en gevarieerde fotolog erbij gepost.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: