De Averegten: Libellen en waterjuffers – 5 foto’s

Mannelijke gewone oeverlibel
Man en vrouw gewone oeverlibel
Bloedrode heidelibel
Water snuffel
Zwervende pantserjuffer

35 thoughts on “De Averegten: Libellen en waterjuffers – 5 foto’s

 1. Wow, jij weet veel van al die verschillende soorten. Het kan niet anders, dan dat je er degelijk fotografeermateriaal voor hebt, zo’n knappe close-ups stuk voor stuk!

 2. Dit zijn stuk voor stuk mooie waarnemingen en foto’s.
  Fototechnisch zou je kunnen zeggen dat de vierde foto het mooist is, maar in de natuur is het nu eenmaal zo dat je het als fotograaf moet doen met de habitat van het onderwerp. De gewone oeverlibel zit nu eenmaal graag op de grond. Ook al is dat niet altijd fotogeniek. En dan is het wel treffen als de libel op een vlonder gaat zitten zoals in jouw serie. De parende is een cadeautje.
  Fijne zondag, Joke.

 3. Dat is een mooie serie geworden. Joke. Het zal je niet verwonderen dat ik de tweede foto het mooist vind, want zo heb ik ze nog niet gezien dit jaar. 🙂

  Jetske en ik hadden gistermiddag weer grote moeite om juffers en libellen te vinden. Nadat we onderweg welgeteld 1 lantaarntje en 1 geaderd witje hadden gezien, kwamen we onderweg naar huis langs een pol bloemen in de berm waar talloze vlinders op zaten. Dat was een welkome bonus na de hoofdvangst avn het oud roest. 🙂

 4. Stuk voor stuk mooie soorten en opnames. De gewone oeverlibel heeft ook nog eens prachtig blauw in de vleugels, wist ik niet. Eigenlijk verdient de libel een mooiere naam dan “gewone” met die fraaie kleuren.

 5. Het zijn fraaie libellen en juffers die je wist te fotograferen in macro waardoor de details eens te meer duidelijk in beeld komen. Die mating is super knap.

 6. oooh je zag diverse soorten,
  heel mooi allemaal
  bij de heidelibel zie je z’n ‘kanten’ vleugels heel goed

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: