Hard werken – hard working (2 foto’s)

Het regende blazen als we aan het kasteel van Poeke kwamen. We besloten even te schuilen in een bijgebouw vooraleer een wandeling in het park te ondernemen.

Anneke, haar getraind oog voor het spotten van vogeltjes draaide overuren. Ze zag vader en moeder mees aan en af vliegen uit een vogelkastje. Ze hielden niet op met werken, ook niet voor de regen en wij maar proberen er een foto van te maken 😀.

Daar stonden we alle twee met een bridgecamera…

It was raining cats and dogs when we arrived at the castle of Poeke. We decided to take shelter in an outbuilding before starting our walk in the park.

Anneke, her trained eye for bird watching, was working in overtime. She saw mother and father tit flying in and out their nest.

And we, we just tried to take a picture of them😀.

43 thoughts on “Hard werken – hard working (2 foto’s)

 1. Ze zijn watervlug hè! Ik heb pas in mijn tuin ook een hele tijd moeten fotograferen voordat ik eindelijk een herkenbare koolmees op de foto had. De ene keer had ik net een staart, de andere keer niets….

 2. Een meesje in volle actie laat zich niet gemakkelijk fotograferen. Maar dit zijn toch wel leuke foto’s.

 3. Prima gelukt hoor! Zelfs met de bridge-camera.
  Naar mijn observaties concludeer ik dat de pimpelmees nog lastiger is te ‘bevriezen’ dan de koolmees. De pimpel vliegt sneller heb ik het idee. Dus extra knap van je. 👍😃

  1. Ja ben vergeten te detecteren of het pimpel of koolmees was maar duidelijk de pimpelmees dan. Die bleef echt niet stil zitten in die opening. Dank Jetske

  1. Je kiest voor een bridgecamera als je op zoek bent naar een veelzijdige camera met een groot zoombereik. Een bridge camera is vaak compacter dan een spiegelreflexcamera en heeft alsnog een stevige grip. Door de vaste lens en het grote zoombereik hoef je nooit verschillende lenzen mee te nemen in je tas. Het enige nadeel is dat een bridge camera minder geschikt is voor professionele sportfotografie. Scherpstellen en actie vastleggen gaat sneller met een spiegelreflexcamera.
   Geeft ook meer ruis bij ver inzoomen.
   Maar is makkelijk bij uitstapjes of wandelingen: veel zoombereik en weinig gewicht. Niet met lenzen sleuren.

 4. Super scherpe foto’s, ook al is het op een regendag én met een bridge camera. Die maken ook mooie foto’s, afhankelijk van wie door het gaatje piept.

 5. Whahahaaaa … een heel herkenbaar probleem, Joke, weet je meteen wat voorstelling ik hier in de tuin doormaak met de merels. 🙂
  Maar geduld en doorzettingsvermogen lonen ook met een bridgecamera, dat laat je met deze geslaagde opnamen mooi zien. Mijn complimenten!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.