57 thoughts on “Dat is Leuven 2021 – That is Leuven 2021 (8 foto’s) / 1

 1. Prachtige serie van Leuven.
  De laatste foto vertelt ook mooi een verhaal. Het groepje jongeren gezellig bij elkaar en de oude man die de duiven voert. De omzetting naar zwart/wit is hier mooi gekozen.
  Fijn weekend.

   1. Ik vind ZW altijd wel wat hebben! Heb er thuis verschillende uitvergroot aan de muur

 2. Of het nu natuur- of stadsfotografie gaat, je bent van alle markten thuis, Joke. Fantastisch mooie foto’s zijn dit alweer. Ze zullen jou in Leuven dankbaar zijn.

 3. Leuven raakt hier altijd een heerlijk teer plekje! Ik heb er (in een vorig leven) gestudeerd en zalige tijden beleefd. De traditie vraagt dat we er eens per jaar terug komen, nu echter al veel te lang geleden, wachten tot de terrassen én toiletten er terug zijn.
  Die elektriciteits(?)kasten met schildering zijn prachtig. Zet alle artiesten aan het werken en veel grijs en ééntonigheid zal worden opgevrolijkt.
  Jouw uitstap deed ook mij deugd!

 4. Deze kasten hebben mooi gedaan. Beter dan kaal zijn. Eekhoorn heb je heel mooi gedaan. Je ziet daar overal soort elektrische kasten of zo? De laatste foto heeft is apart om te zien. Meneer gaf zeker brood aan de vogels. Prachtig serie foto’s gemaakt.

 5. Ik heb net ontdekt dat je ook blogt. Hier komen je foto’s alvast veel beter tot hun recht dan op Instagram. Daar wordt nogal verwoed gesnoeid in de kwaliteit van de foto’s. WordPress geeft ze tenminste in hun volle glorie en scherpte weer.
  I’ll be back! 😉

  1. Ja ik blog al lang maar jij ook hé, heb je al regelmatig zien passeren en ik ga je ook volgen. Ja meestal zie ik IG op mijn gsm, wist niet dat ze zo knoeiden met kwaliteit.

 6. Leuven wordt ook wel de universiteitsstad genoemd.
  Een mooie reportage, zeker de z/w foto. Hans

 7. Ziet er daar heel erg leuk uit! Ik zie toch wat groen, wat bomen… hier in Gent zijn de “groenen” er in geslaagd de stad te herschapen in een stenen woestijn, vol fietsrekken. De bomen moeten we erbij denken… hier zie je vooral…. STENEN. Mooie opnames!

 8. Zo te zien is er daar ook wel een en ander veranderd de laatste jaren. Het is een tijd geleden dat ik nog in het centrum van Leuven was. Bedankt voor het delen van deze mooie stadsindrukke.

 9. Mooie stad met prachtige oude gebouwen. De foto’s stralen een fijne sfeer uit. De afsluitende zw/w foto is geweldig leuk, man die de duiven voert, clubje mensen op de trap genietend van de zon, kortom een heerlijk sfeermoment vastgelegd.

 10. Mooi mooi! Ben ooit één keer in Leuven geweest, is leuk om dingen terug te zien! Maar die murals waren er toen nog niet.. da’s nu een bonus!

 11. Prachtige zichten uit het stadscentrum Joke…
  de duiven voederen zie ik wel niet graag..
  ik denk aan de schade aan gebouwen en de volksgezondheid

  prettige avond

  1. Ja ik weet het Willy en ik Leuven geven ze voeding met ‘de pil’ in om voortplanting tegen te gaan. Dus dat zullen ze ook niet graag hebben.

 12. Een stad met heel veel prachtige gebouwen en natuur. Mijn bezoek aan de Universiteitsbibliotheek en bibliotheektoren in 1997 ben ik nog altijd niet vergeten. Heel leuke fotoreportage van jou!

 13. Dit is een hele mooi reeks foto’s en een prachtig overzicht ook.
  Mooi weer ook hihi…. Dit is genieten.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.