Kortrijk – Courtrai / Broel torens-towers (8 foto’s)

De Broeltorens zijn twee torens in de stad Kortrijk en bevinden zich langs de Broelkaai en Verzetskaai. De beide torens met een brug over de rivier de Leie dateren uit de middeleeuwen en zijn een beschermd monument. De torens vormen een van de belangrijkste bezienswaardigheden en iconen van de stad en zijn samen met de Artillerietoren de enige overblijfselen van de middeleeuwse stadswallen omheen de oude stad.

The Broel Towers (Dutch: Broeltorens) are a listed monument and a landmark in the Belgian city of Kortrijk (Courtrai). The towers are known as one of the most important symbols of the city.

Zicht op enkele 18de-eeuwse patriciërshuizen aan de Broelkaai waaronder het voormalige Broelmuseum.

View of some 18th century patrician houses on the Broelkaai, including the former Broel Museum.

Standbeeld van Johannes Nepomucenus Statue

Op de Broelbrug staat een standbeeld dat de heilige Johannes Nepomucenus, de patroon van de drenkelingen, voorstelt.

A statue of John of Nepomuk can be found in the middle of the bridge spanning between the two towers. This statue of the patron saint of the drowned has, ironically, fallen into the river Lys on several occasions due to warfare in the city. 

de Leie

Wordt vervolgd – Bron: wikipedia

foto’s 24-03-2021

48 thoughts on “Kortrijk – Courtrai / Broel torens-towers (8 foto’s)

 1. Och wat is daar heel mooi om te zien. Je foto’s ziet prachtig ziet prachtig uit. Mooie omgeving om heerlijk te wandelen. Glazenbol ziet apart uit. Leuk gedaan. Ik zou ook best willen daar toe te gaan. Fijn weekend.

 2. Nog niet zo lang geleden liep ik ook over dat brugje aan de Broeltorens. Knappe foto’s zijn dit. De sterke saturatie geeft er wel een bijzonder cachet aan.

 3. Een statige stad waar ik van houd.
  Op je bollens (zo noem ik het maar, ik ken de juiste benaming niet) van je de torens prachtig!

 4. Kortrijk is bij velen de grote onbekende. De stad heeft nochtans wel wat te bieden, ook het begijnhof loont zich om te zien. Uitstekende foto’s!

  1. Het is inderdaad een onbekende maar het was vroeger de stad van de rijken en menig andere West-Vlaming vond dat hij of zij daar niets te zoeken had 😀. Maar het is een mooi stadje. De toegang tot het begijnhof was afgesloten. Ze waren grondwerken aan het uitvoeren… een reden om nog eens terug te gaan.

 5. Had je knikkers bij je? 🙂
  Prachtige foto’s hoor! Van de Broeltorens heb ik zelf ook wel een paar foto’s.. daar was één van de eerste uitstapjes met blogvriendinnen heen.. in 2007! 🙂

 6. Ik moet tot mijn grote schaamte toegeven dat ik nog nooit in Kortrijk stad was, al reed ik er zo vaak voorbij op de snelweg. Als ik deze beelden zie, dan besef ik dat hier iets aan moet gedaan worden Joke. 🙂

 7. Prachtige reeks zet je weer neer, van deze historische torens. Je proeft de geschiedenis van edelen en ridders als je deze beelden ziet. Mooi gedaan!

 8. Je foto’s zijn indrukwekkend, zo mooi!
  K heb daar dikwijls gelopen, allé gewandeld 😉
  Nog niet terug geweest in kortrijk sinds…
  Misschien eens na de paasvakantie

 9. Ze zijn prachtig, die Broeltorens. Alleen jammer dat het gebouw met die glazen façade er vlakbij is gebouwd. Vooral op je voerde foto vind ik een storend element. Maar afgezien daarvan is het weer een mooie serie geworden.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: