42 thoughts on “Bosanemoon – wood anemone

  1. Heel fotografie en ook het gedicht die ik herken van een dichter en schilder. En weet je ook dat deze mooie bloemen van de wind worden genoemd. En in de mythologie is het de bosnimf die met hen dansten samen met de wind en zo werd zij omgevormd tot een bloem. Ook bedankt voor je compliment op mijn gedicht van de bomen. Wat ik zie of mee maakt of wat mij raakt geeft mij de gedachten om de regels te schrijven. Wens je mooie momenten in de natuur met de zonnige dagen die komen gaan.

  2. Alle jaren neem ik me voor om ook eens deze prachtige bosanemoon te gaan fotograferen maar…. het komt er steeds niet van. Wat ene prachtige foto laat je hiervan zien Joke! Echt heel erg mooi.

  3. Bosanemoontjes, ze sieren elke boskant, de lente is in ‘t land. Die mooie witte bloemetjes zijn er weer, en dat maakt mij gelukkig. De zon speelt heerlijk met de meeldraden, een wazige achtergrond, prachtige compositie. šŸ‘ŒšŸ½

  4. Oooh.. zo mooi scherp.. je ziet de schaduw van de meeldraadjes hehe!
    Ik krijg van bosanemoontjes zĆ³’n zin in de Ardennen, daar kleuren de bossen er wit van nu.. ik baal zĆ³ dat dat nog niet kan!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.