Looprecorder – Loop recorder

Neen ik zit niet bij Evy om een ‘Start to run’ te starten en het op te nemen op video, ik loop zelfs achter bij het lezen van de blogs deze week.

Dinsdag ging ik naar het ziekenhuis en hebben ze mij een implanteerbare looprecorder of hartmonitor gestoken.

Een implanteerbare hartmonitor, ook wel ‘implantable loop recorder’ of ILR genoemd, is een klein staafvormig apparaatje dat jouw hartritme gedurende een langere tijd (max. 3 jaar) bewaakt en onregelmatigheden in uw hartslag opneemt. ‘S nachts worden de gegevens overgezet naar het ziekenhuis.

Ik hield er een goede bloeduitstorting aan over 😀 en moet nu oppassen dat alle stralingsapparaten minstens 15 cm van mijn borstbeen verwijderd zijn, zeker die gsm 📱!

Tot zover mijn ‘petite histoire’.

58 thoughts on “Looprecorder – Loop recorder

 1. Vervelend dat je die klachten hebt en de artsen (nog) niet precies weten wat er aan schort. Hopelijk draagt dit apparaatje er aan bij om de oorzaak te vinden waarna er een oplossing gezocht kan worden. Ik wens je sterkte en spoedig een oplossing voor je klachten.

 2. Het is een mooi, en voor mij een bekend, stukje techniek. En nu maar hopen dat ze de onregelmatigheid kunnen vangen! Lijkt me zo lastig als je het zomaar kan overkomen.
  Dat van die telefoon minimaal 15 cm van je borstbeen lijkt me lastig of beter gezegd je moet er even omdenken.

 3. O jeetje, zeker geen leuke ervaringen om zo plots weg te zijn. Gelukkig bestaan er goede apparaatjes om je verder te helpen. Hou je verder gezond en geniet van het leven zoveel je kan!😘

 4. Zo “petite” is deze “histoire” niet hoor. Je mag die dingen niet onderschatten. Ik hoop dat het helemaal goed komt met die hartslag.

 5. Oeps…dat krijg je niet zomaar…hopelijk mankeer je niet ernstigs en gaat het nu alleen maar beter met je
  Oh…ik lees nu net jouw laatste berichtje
  Fijn dat je goed in de gaten wordt gehouden ;-0

  1. Uitsluitingsprocedure. Al 8 jaar ‘onwel’ worden af en toe en vinden niet van wat. Nu willen ze kijken of er sporadisch hartritmestoornissen zouden optreden.

 6. Veel sterkte Joke dit i wel een goede oplossing denk ‘k Voorkomen is altijd beter dan genezen he Heb zelf ook al een hart ingreep achter de rug en ben er ook nog dus .Het kan he Grts

 7. De medische wereld wordt steeds kundiger en ik hoop dat er ook goede uitslagen zullen komen. Doe het maar kalm aan want las ook de reacties en wens je veel sterke toe.

 8. Dat is weer een knap stukje werk. Hopelijk heb je er verder geen hinder van en levert het bruikbare data op. Lijkt me een heel onprettig en onzeker gevoel om met een zekere regelmaat onwel te worden.
  Sterkte ermee en een goed weekend gewenst!

  1. Dat is zo Jan, je weet nooit wanneer het je overkomt. Je gaat een trap op en het overkomt je. Bij het fietsen… alle mogelijke situaties…

   1. Het zal zoiets zijn als de vermoeidheid die mij af en toe van het ene moment op het ander kan overvallen. Heel vervelend, maar we vinden er een weg in, Joke. Is het niet linksom, dan maar rechtsom!

 9. Ze kunnen wel wat tegenwoordig hè! Ik hoop dat er iets uitkomt.. dan weet je tenminste wat.. onzekerheid is altijd vervelender. Dus: succes!

 10. toch bijzonder wat ze allemaal doen, en die recorder weet dan wanneer het nacht is
  oeie ja, je gsm nu heel ver houden en een verrekijker gebruiken 😉
  hopelijk is alles normaal of eenvoudig op te lossen

  1. Haha Anneke daar had ik nog niet aan gedacht zie!
   Nee als ik slaap ben ik binnen 2 m van dat machientje die dat doorstuurt. Moet op het nachtkastje liggen. Duurt op zich dan een 1/4 uur. Nog nooit zien gebeuren. Denk dat ie het doet als je slaapt 😉

 11. Ik hoop dat dit helpt erachter te komen waar het onwel zijn van komt. Het zal misschien wennen worden erop te letten dat je GSM niet te dichtbij je loop recorder komt! (Ik las eerst loop-recorder, zoals in stappenteller. 🙂 ) Sterkte!

 12. Succes ermee! Mijn man heeft die ook (Reveal LINQ) vanwege hartritmestoornissen en ‘weg’ zijn. Het registreerde zodanig veel storingen dat hij een tijd later een ablatie heeft gehad. Sindsdien alles pico bello.

   1. Het is goed dat zo’n dingen bestaan hé. Mijn man is een paar keer ‘weg’ geweest terwijl hij aan het rijden was. Gelukkig was ik er altijd bij om (letterlijk) bij te sturen. Hij was zich daar totaal niet van bewust, wist niet wat er was gebeurd. Met dat toestelletje ben je dan toch gerust dat die storingen geregistreerd worden en er eventueel iets aan kan worden gedaan. Het zijne heeft hij trouwens al meer dan 3 jaar en het batterijtje is nog voor 90% gevuld! Maar het zit niet in de weg.
    Ik hoop dat ze bij jou snel vinden of er iets mis is.

    1. Als ik weg ga voel ik het aankomen en dan moet ik onmiddellijk op dr grond gaan liggen en een tijdje wachten. Zo vonden twee agenten mij aan de kant van een grote straat in Leuven en die vroegen ‘gedronken mevrouw’? Ik antwoordde: Ja en efkes erna: koffie! Toen zagen ze hun fout in en wilden ze mij helpen. Gelukkig krijg ik nog een ID-pas

     1. Beangstigend toch hé, zeker als je alleen bent. Dan is zo’n toestelletje een hele geruststelling. Mijn man heeft ook zo’n pasje want die mag niet meer door het poortje op de luchthaven.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: