Reizen / 6 – station Antwerpen Centraal railway station – 7 foto’s

De buitengevel van het station vanaf het Astridplein – The external facade of the station from Astridplein.

Pelikaanstraat

Nog een kleine verrassing, bij de overstap in Mechelen rond 14.45 u in de namiddag, drugscontrole, politie en honden. Ook weer meegemaakt 🙂 . Al bij al is mijn eerste treintrip in 8 jaar tijd goed verlopen en zullen we het in maart als alles goed evolueert nog maar eens proberen.

EINDE

Foto’s 23-02-2021

61 thoughts on “Reizen / 6 – station Antwerpen Centraal railway station – 7 foto’s

 1. C’est un super voyage , que je fais dans mon fauteuil
  en regardant vos sublimes photos , des immeubles
  d’une architecture incroyable , les rues sont animées
  et les vitrines très attirantes , je suis admirative !

 2. Het is prachtig om de constructie te zien met de klinknagels.
  Echt nog een heel stoere degelijke bouw. Hans

 3. Wow, jouw foto’s worden alsmaar indrukwekkender, Joke. Als je volgende treinreis ook zulke mooie foto’s oplevert, dan ben ik nu al fan van de NMBS. 🙂

 4. Je hebt de mooiste stukjes Antwerpen hier weer getoond,ik moet via Brussel passeren, dat riskeer ik bjigevolg (nog) niet. Hopelijk komt de tijd van vrij rondreizen in eigen land weer snel terug, alhoewel ik eraan twijfel als ik de chaos bij de vaccins in ons landje bezie…

  1. Ja ik had een hele rustige route en 11 u gaan er niet veel meer op stap 😀. Ja gaan we dat ooit nog terugkrijgen ons vrij verplaatsen?!

 5. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt in de serie over je trip naar Antwerpen. Wat een fotogenieke stad en het station is ook prachtig. En jij ga wel weer eens met de trein denk ik, je maakt zo nog wat mee, een drugscontrole bijvoorbeeld!

 6. Het centraal station in Amsterdam is ook mooi, maar volgens mij is die van Antwerpen nog net een fractie over de top. Ik lees dat niet iedereen het een mooi station vindt. Ik vind het wel indrukwekkend mooi.
  Van een drugscontrole in de trein heb ik nog nooit gehoord. Is dat iets typisch voor België?
  Fijne zondag verder.

 7. Ik ben echt blij dat je goed gelukt. Even doorbijten… Maar deze station is zeker prachtig gezicht. Hele mooie serie foto’s gemaakt. Deze trein kun je wel goed zien dat heel snel gaat. Mooie trein. Wij zijn al tijdje niet meer naar België geweest. Fijne dag Joke.

 8. topfoto’s!
  t voelt alsof ik in de foto’s sta
  goed gedaan, een volgend ritje lukt zeker terug

 9. Het station is monumentaal. De treinen op verschillende hoogtes eveneens. Ik kom er graag. Te lang geleden, je foto’s doen me zo’n krijgen!

 10. Van drugscontrole, politie en honden kijk ik niet meer op. Aan ieder station de gewone gang van zaken tegenwoordig. Mooie foto’s heb je daar genomen. Zo’n mooi stationsgebouw hebben we hier jammergenoeg niet.

 11. Prachtig station, ook aan de buitenzijde veel moois te zien. De een na laatste foto is een mooie detailopname, daar hou ik wel van. Ik heb erg genoten van deze fraaie serie.

 12. Het station ziet er ook aan de buitenzijde weer tiptop uit. Mooie foto’s.
  Hoewel ik er niet bij was, wil ik toch wel even zeggen, dat deze treintrip wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. 🙂

 13. Ah.. zo’n controle heb ik alle jaren dat ik vaak naar België treinde twee keer gehad, beide keren ook in Antwerpen. Is zeker nodig daar? 😉
  Prachtige serie.. ik vind het gebouw aan de buitenkant ook heel mooi.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.