Reizen / 3 – sightseeing Antwerp(en) – 7 foto’s

Mocambo Coffee

Het was niet de bedoeling om rond te dwalen in Antwerpen maar het goede weer trok me na mijn bezoek aan het treinstation toch even naar buiten. Het was in tussentijd middag en mijn neus volgde de geur van koffie en een koffiekoek. Ohhh buiten een koffietje (of iets anders) drinken in het zonnetje! Snakt niet ieder mens daar naar?

Astridplein

Hier op het Astridplein was ik op een bankje aan het genieten van het zonnetje, mijn drankje, het uitzicht en de gesprekken van de medemens. De mondkapjes waren aanwezig en enkel verwijderd om een hap te nemen of een slok te drinken.

Een man op het andere bankje was in gesprek geraakt met een persoon op de andere hoek van het bankje. Beide Engelssprekend. De ene zei tegen de andere: “hier zie je geen enkele Belg, die komen hier niet”. Even rondkijkend denkend: en ik? en die dame en heer? Oké er waren veel anders gekleurde mensen maar ik voelde me absoluut niet onveilig daar.

Nog even genieten van een kijkje op het plein. Herinnerde mij niet meer dat de Zoo aan de uitgang van het station lag! Maar dan kwam de herinnering dat je van in de Zoo een zicht op het station hebt.

Voor de fotografen, had alleen mijn 50 mm lens bij.

Het gebouw van de Zoo.

Radisson hotel
Astridplein
Chocolate Nation en Chinese Poort

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.

In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.

Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. 

Te onthouden voor een volgend bezoekje aan Antwerpen!

Onder de Chinese Poort door naar de Chinese wijk. Enkele grote supermarkten waren open maar alle restaurantjes, kappers en andere winkels waren uiteraard gesloten. Nog eens te doen na corona 🙂

Wordt vervolgd.

Foto’s 23-02-2021

53 thoughts on “Reizen / 3 – sightseeing Antwerp(en) – 7 foto’s

 1. Ik had duidelijk heel wat logjes gemist.
  Maar nu niet meer, genoten van Antwerpen waar ik nog nooit geweest ben.
  Ik kreeg altijd een seintje dat er iets nieuws was, misschien toch beter opletten en opnieuw aanklikken ;-0

 2. Je hebt niet alleen op je bankje van de koffie en de koffiekoek genoten, maar ook weer superknappe foto’s genomen.
  Een chocolade Natie naast een Chinese poort is wel grappig.

 3. Lekkere koffie? Mooie fotoś – Mooie gebouwen – Mooi weertje – 50 mm lekker licht, en handig. Complimenten

 4. We smachten allemaal weer eens een leuk uitstapje te kunnen gaan doen………..Ik ben allang niet meer in Antwerpen geweest…

 5. Het is een prachtig reisverslag geworden met zeer geslaagde foto’s! En… Henri Cartier-Bresson fotografeerde alléén maar met een 50mm lens, één van de grootten van de fotografie😀.

 6. Ik ken het plein wel. Ik hobbelde vaak vanaf daar de bus in om via delhaize het station in te gaan voor een patatje of een wafel. De Zoo is me welbekend het station geeft het park ook ee bepaalde sfeer.

 7. Goed idee om het station toch even te verlaten. Het heeft je mooie en kleurrijke foto’s opgeleverd. Je hebt het geheel mooi omlijst met je verhaal.
  Fijne zondag verder.

 8. en zo was je toch even weg, genieten van wat anders
  dat is het grote gemak hé dat de zoo naast het station is
  prachtig zoogebouw
  mooie gezellige fotoreeks
  het brugse chocolademuseum zag ik al maar dit hier nog nooit

 9. Mooie, kleurrijke foto’s van Antwerpen. Dat de Zoo tegenover het station lag, wist ik ook niet meer, terwijl ik ze toch allebei heb bezocht. maar afgezien daarvan, ik vind Antwerpen een prachtige stad en ik bewaar warme herinneringen aan een aantal weekends die we daar met Vlaamse vakantievrienden hebben doorgebracht.

 10. Mooie serie over Antwerpen, ik geniet ervan. Mooie opnames en het is zeker de moeite waard om een bezoek aan Antwerpen te brengen als je deze beelden ziet.

 11. Leuk dat je vermeld dat je alleen een 50mm lens hebt gebruikt 🙂
  Het is de beste lens voor dit soort reportage fotografie hé ? Als je wil in of uit zoomen, dan gebruik je de benenwagen 🙂 Voorlopig laat ik het reizen met de trein nog wat liggen, nu de vaccins eraan zitten te komen, ga ik zeker dat coronavirus niet meer uitdagen 🙂
  We kunnen ook genieten van andere uitstapjes zoals de jouwe 🙂

 12. Net zoals bij omabaard is het ook bij mij veel te lang geleden dat ik nog in de stad was. Voor dezelfde reden.
  Als je nog eens gaat, zeker eens binnenlopen bij de Sun Wah (Chinese supermarkt). Je kijkt er je ogen uit!
  Mooie foto’s weer.

 13. Ik kan me voorstellen dat die mannen het over de vele toeristen hadden.. daar loopt het daar natuurlijk vol mee. Maar hij had dan beter ‘Antwerpenaren’ gezegd dan ‘Belgen’ hehe.
  Maar Joke toch!! dat je niet meer wist dat de Zoo daar z’n ingang heeft..! Heb er nog niet zo lang geleden nog over gepost toen ik er nog es was met m’n Brugse vriendin Lena!
  Die poort naar Chinatown heb ik ook wel op foto.. nog es daar naar de Chinese Nieuwjaarsviering geweest op een mooie zonnige januaridag.. met vriendlief en Axel. 🙂 Dat chocolademuseum was ik nog nooit.
  En inderdaad.. effe lekker een koffietje kunnen drinken op een zonnig terrasje.. en dat je dan eventueel ook naar een wc kan .. héérlijk! hahahahaa!

 14. Veel te lang geleden dat ik er nog was. Voor Corona kwam ik er elke maand wel eens. Het gebrek aan toiletten houdt me tegen.
  Je foto’s zijn heel mooi.
  Dat chocolademuseum kende ik niet. Ga ik onthouden

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.