een uitje – a trip (8 foto’s)

Vrijdag 19 februari werd er iets beter weer voorspeld na onze winterweek. Het was nog krokusvakantie, dus trokken we naar het Provinciaal Domein te Kessel-Lo. Een plaats waar we nogal eens komen.

De kleinkinderen waren direct ‘thuis’ en genoten van een andere buitenomgeving dan die thuis. Heerlijk. Ze konden een tweetal uur op de speeltuin spelen terwijl wij buiten konden zitten en genieten van de eerste aarzelende zonnestralen.

Daarna was er nog tijd voor een rondje rond de grote vijver. De kapwerken waren in volle gang… of zouden de bevers zo de boom hebben aangevreten?

Een tweetal reigers waren hun veren aan het koesteren in de zon.

En deze kwam aangevlogen, helaas met een bridgecamera lukt het niet om hem in de vlucht te fotograferen, dan maar op de boomstam.

Ook de andere watervogels zoals de fuut en de aalscholvers genoten van het eerste lentegevoel.

***

50 thoughts on “een uitje – a trip (8 foto’s)

 1. Dat was zichtbaar een geslaagde dag. Heerlijk dat jong en oud zo kon genieten.
  Het lijkt me werk van een bever. Tenminste hier worden geen bomen gerooid d.m.v. kappen, hier gaat overal de kettingzaag in.

 2. Genoten van het goed weer buiten en de kleinkinderen mee. Meer moet een mens toch niet hebben Het is daar ook een flinke brok natuur zie ik

 3. Het was echt genieten met kleinkinderen geweest voor jullie. Prachtig natuur omheen. Het was ook mooi weer geweest. Vandaag bij ons ook mooie geweest. Mooie foto’s genomen. Groepje aalscholver en eenden op kluitje.Mooi! Reiger staat mooi op de foto Joke.

 4. Bij het lezen van de titel dacht ik dat het deze keer over uien zou gaan. Wat een ontgoocheling dat het niet zo is, maar toch kon ik genieten van je foto’s!

 5. De lente was de afgelopen dagen alom tegenwoordig. Nu wordt het weer iets minder. Hier viel vanavond reeds de eerste regendruppel.
  Hoe dan ook heb je aldus mooie foto’s kunnen nemen van de ontwakende natuur.

 6. lekker joke, laat de kids maar lopen en vragen naar de dingen van de natuur jij als trotse oma, kunt ze heeeeeeel veen leren:-)
  xxx

 7. Mooi als je op zo’n plek het spelplezier van kinderen, een rustig zitplekje voor de wat ouderen en een wandeling in de natuur kunt verenigen. Het heeft je zeker weer een mooie fotoserie opgeleverd.

 8. Heerlijk hé.. eens ergens anders.. als het kan, waarom niet? het was niet druk in ieder geval zo te zien!
  Én mooi!

 9. De eerste warmere dagen, je zal er maar deugd aan beleven. Heerlijk met de kleinkinderen en dan wil je zeker niet met zwaar materiaal sleuren. Dus, het is wat het is, maar je hebt de vogels wél kunnen fotograferen hé!

 10. Lekker, deze voorjaarsdagen! Vogels die zich opmaken voor de lente straks. De ooievaar bij ons in de buurt is terug op zijn of haar nest en wacht, denk ik, op de partner die nog onderweg is. Mooie foto’s heb je gemaakt!

 11. Wil je geloven dat ik nog nooit in het Prov. domein van Kessel-Lo geweest ben. Erg hé…. Je hebt ook vogels gespot zie ik…. zeer mooie foto’s hoor. Je kleinkinderen gaan ook erg blij geweest zijn met dit uitje. Fijne avond nog Joke.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: