cyclamen

Cyclaam is een geslacht van vaste planten uit de sleutelbloemfamilie of volgens het APG II-systeem uit de familie Myrsinaceae. De cyclaam is een knolgewas, dat weinig affiniteit vertoont met andere sleutelbloemachtigen hoewel hij door zijn omgekeerde petalen op het twaalfgodenkruid (Dodecatheon meadia) uit Noord-Amerika lijkt.

Cyclamen is a genus of 23 species of perennialflowering plants in the family Primulaceae. Cyclamen species are native to Europeand the Mediterranean Basin east to Iran, with one species in Somalia. They grow from tubers and are valued for their flowers with upswept petals and variably patternedleaves.

40 thoughts on “cyclamen

 1. Quelle joie , ce tapis de fleurs , pour annoncer la fin des frimas
  persévérantes elles bravent la couverture neigeuse , pour colorer avec joie , notre regard !

 2. Ik houd normaal gesproken niet zo van cyclamen (vroeger thuis waarschijnlijk een overdosis van gehad), maar ik vind ze met deze kleur daar in de sneeuw toch wel heel mooi.

  1. haha hadden bij mij ook een nare nasmaak. Stonden altijd bij mijn doopmeter (de zus van mijn moeder) en moest daar erg tegen mijn zin mijn nieuwjaarsbrief gaan voorlezen. Zijzelf had geen kinderen en was dan ook niet kind-vriendelijk en haar portemonnee was ook altijd ‘leeg’. 🙂
   Maar deze vond ik leuk.

 3. Zag ze voor het eerst in het wild in het Wienerwald, net onder Wenen ligt dat, waar ik een internationale wandeltocht deed.. stond ervan verbaasd, want kende alleen die grote kamerplanten..! 🙂 Zo in de sneeuw zijn ze echt geweldig!

 4. Cyclamen is zeker heel mooi gezicht met sneeuw. Ziet heel weinig in wild. Ik heb dit nooit gezien. Of staat 1 van de tuinen? Mooie foto. Fijne avond.

   1. Ja het klopt wat je zegt. Het is meer in de woonkamer geschikt. Toch is deze foto heel apart om te zien.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: