Wandeling Zoet Water – autumnwalk nature reserve Oud-Heverlee (6 foto’s) / 2

zaterdag 31 oktober

Ik zet mijn wandeling verder door het mooie natuurpark van het Zoet Water. Niettegenstaande er niet zoveel volk is en ik uit de buurt blijf 1.5 m zijn er toch mensen die je moet passeren.

Als ik thuiskom zegt mijn app CoronAlert dat ik een blootstelling aan Covid-19 heb gehad maar laag risico. Dus ik moet niet naar de dokter of een test laten afnemen. Je schrikt er toch even van op en haalt al de mensen in je geheugen naar boven. Was het die meneer waarvan ik zijn vrouw hoorde vertellen dat wandelen nog niet zo goed ging maar fietsen wel? Was het die jongedame die met krukken liep en duidelijk aan het revalideren was? Ik weet het niet en zal het nooit weten. Na 7 of 8 dagen was de blootstelling verdwenen in de tijd.

Ik wandel verder…

Canadese en andere ganzen trekken zich niets aan van de corona, maar hoe zou het nu zijn met hen tijdens periode van vogelgriep? Opgehokt?

waaierkorstzwam
nevelzwammen – clouded agaric

En zo nemen we afscheid van deze heerlijke zonnige wandeling.

54 thoughts on “Wandeling Zoet Water – autumnwalk nature reserve Oud-Heverlee (6 foto’s) / 2

 1. Zelfs een wandeling in de natuur is in deze rare tijden een hachelijke onderneming. Hopelijk blijft covid ver weg van jou. Intussen genieten wij verder van je prachtige foto’s.

 2. phewe… ik heb de app niet…. dus ik hoef ook niet meer te schrikken ..
  blijf gezond jij hé, dan kun je nog veel mooie wandelingen doen
  xxx

 3. Mooie serie weer, Joke, de foto van het herfstblad dat daar zo mooi op die waaierkorstzwam ligt, is mijn favoriet vandaag.
  Wij hebben voor zover bekend tot dusver 1 coronageval in de familie gehad. De patiënt was een paar dagen flink ziek, maar intussen gaat het de goeie kant weer op. Zelf hebben we de kans op besmetting tot nu toe goed kunnen vermijden, mijn eega loopt vooral bij het boodschappen doen meer risico op dan ik, maar so far so good.

 4. Het blijft oppassen met dat virus Joke, je hoort niet anders om je heen dan van positief geteste mensen, maar je foto’s zijn weer geweldig mooi, prachtige herfst serie, mijn favorite foto is de voorlaatste met die rij paddestoelen

 5. Volgens mij ga je elke dag lekker wandelen. Ik kom niet deur eruit. Bang…. Je hebt prachtig wilde ganzen kunnen foto’s maken. Nevelzwammen prachtig uit. De kleuren van deze bladderen zie je hier goed. MOOI!

 6. mooie reeks
  ja dan schrik je wel even maar dan kan je nagaan of je echt bij iemand dichtbij was of aangesproken hebt
  de vogels zitten ook met een probleem momenteel, gelukkig kunnen we dat niet betrappen

 7. Ik zou ook schrikken, tot nu toe is het hier ook negatief gebleven. De foto van de waaikorstzwam vind ik zo mooi van kleur; straalt warmte uit.

 8. Het is lastig voor sommige om de afspraken na te komen.
  Nou ik zou ook schrikken als ik een CoronAlert zou krijgen.
  Het is wel een heel mooie wandeling die je hebt gemaakt. Hans

 9. Prachtig weer! Heb meegenoten met jouw herfstwandeling! Hopelijk zitten ze ‘alleen maar’ opgehokt, die vogels.. en worden ze niet geruimd zoals zoveel kippen..!
  Oggot.. de corona-app.. ik zou me doodschrikken elke keer.. ben blij dat ik geen smartphone heb hoor! 😛

   1. Als ze die griep hebben wel.. op die besmette bedrijven. Maar die wilde dieren hokken ze op voor de zekerheid.. dat ze het niet krijgen .. toch?

 10. Je gaf ons weer een mooie inkijk in je wandeling “zoet water” Dat zal schrikken geweest zijn met die app maar ik ken mensen die ook bericht ontvingen zich gingen laten testen en er echt niets aan de hand bleek te zijn. Wat moeten we daar van denken.?

 11. Heel mooi hoor Joke.
  En ik kan me voorstellen dat je schrok toen bleek dat je in de buurt van iemand met corona geweest bent.

 12. De laatste vuurrode foto is hier mijn favoriet !
  De corona app… pfff… mijn huisarts én onze apotheker hebben me beiden het bewijs getoond dat dit ding voor geen meter werkt… (zoals bijna alles wat onze overheid doet…)

  1. Ach zo pessimist wil ik nu niet zijn. We hebben in de familie iemand van 97 die Corona heeft. Gelukkig nu al meer dan 8 dagen geen ziekteverschijnsels!

 13. Griezelig, het idee van die blootstelling.
  Vandaag toch wat meer kleurtjes dan gisteren. Het helpt duidelijk om een hele onderbroek straf vol te schrijven!

  1. Hahaha 😝👍
   Ja was even schrikken.
   Mijn schoonzoon zijn grootvader heeft Corona. 97 jaar in het rustoord. Een West-Vlaamse hardwerkende landbouwer die in Brabant verzeild is. Het is nu al meer dan 8 dagen en hij is niet ziek 🙏. We dachten al dat het gedaan was.Toch nog moeten geloven dat een druppelke per dag helpt 😇😂

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.