Deurle / 3 – Gust De Smet wandelroute

Uiteindelijk was het de bedoeling dat Fotorantje en ik de Gust De Smet wandelroute uitstapten. We begonnen in de Dorpstraat en volgden netjes de pijltjes. Het moet gezegd, de route was goed aangeduid en is zo’n 6,5 km lang.

De schilderkunst van Gust De Smet bestaat uit een unieke mengeling van expressionisme en kubisme, gevat in een heel persoonlijk koloriet. Hij woonde en werkte in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Zijn sober huis is nu een museum.

Het Cyriel Buyssepad voert je naar de mooiste plekjes van Deurle, langs enkele musea Gust De Smet, Dhondt-Dhaenens (MDD) en Gevaert-Minne, door de prachtige Rode Beukendreef en over bospaden zoals de Kapitteldreef. Alle musea waren gesloten.

We dalen het Cyriel Buyssepad af en komen in de Muldersdreef, de prachtige laan die samen met de Kapitteldreef de beide deelgemeenten Deurle en Latem verbindt. Recht tegenover ons staat het ‘muldershuis’, een van de oudste woningen van Deurle. De woonst gaat in haar eerste aanleg terug tot 1586 en is in 1665 herbouwd. In de woning bevindt zich een gewelfde kelder met een grote open haard in laatgotische stijl.

kaasjeskruid
hortensia’s

Denk en hoop dat de Oude Pontweg er in de tijd dat Gust De Smet hem vereeuwigde er nog iets beter uitzag. De Oude Pontweg was de route van en naar het pont van Sint-Martens-Latem. Kenmerkend hier aan het landschap zijn de meidoornhagen, populieren en knotwilgen.

Rond het domein museum Gevaert-Minne.

Onze selfie aan het einde van de wandeling.

En dan sloften we letterlijk naar het einde, vergeten dat we al 2 of iets meer km gewandeld hadden in de voormiddag stond onze teller op 8.5 km. We hadden meer dan ons best gedaan.

34 thoughts on “Deurle / 3 – Gust De Smet wandelroute

 1. Jammer dat de musea gesloten waren. Ze zijn anders meer dan bezoekje waard. Gust De Smet had nog een broer Léon en ook dat was een topschilder.
  Mooie foto’s heb je genomen tijdens de wandeling Joke.Dat van het huis met de gewelfde kelder wist ik niet. Zo leer ik hier nog iets bij over mijn eigen streek.

 2. Schitterende natuur en huisjes en landschappen Joke,
  LoL die boom is een mooie vondst maar selfie dat geloof ik niet 😂😂

 3. Wat is het daar mooi aan de Leie.Alles zo schilderachtig en goed verzorgd.En proficiat met de lange wandeling.Heel goed gedaan van jullie

 4. Hoi Joke,
  wat gezellig om samen met Anneke daar te wandelen.
  Ik zie dan ook hele mooie plakjes voorbij komen dus dat zal dan ongemertk tot meer km geleid hebben 😉
  Een hele mooie reeks.

 5. fantastisch mooie wandeling Joke, wat een heerlijke mooie plaatjes heb je geschoten, super, allemaal ansichtkaarten zo mooi

 6. Hahahaa.. een treffende selfie denk ik.. na zoveel kilometers! 🙂
  Wat een prachtige gebouwen hè, met die mooie oranje pannendaken.. en de blommekes mogen er ook zijn!
  En daar waren de peere ook weer.. die jullie gezien hadden hahaha!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.