42 thoughts on “Wilde akelei – European columbine (3 pics)

  1. Eén van onze mooie wilde bloemen die je mooi gefotografeerd hebt. Vooral de tweede foto is heel fragiel. De wijdverspreide blauwe en de minder voorkomende roze én witte akelei komen in het wild voor. Hier zie je ze nog dikwijls in het wild. Uiteraard worden ze ook gekweekt. Vroeger werd de plant in de klooster- , burcht- en boerderijtuinen aangeplant omwille van haar heelkracht. Het afgeperste sap van fijngehakte plant werd gebruikt tegen huiduitslag. Vandaag wordt de plant niet meer als heelmiddel gebruikt.

  2. Persoonlijk vind ik akelei heel erg mooi. Heb dus genoten van je foto’s. Naar mijn bescheiden mening heb je de wilde skelet maar er zijn ook gekweekte vormen verkrijgbaar in de tuincentra.

  3. Wilde akelei is zeker prachtig gezicht. Mooie foto’s. Zijn wilde bloemen. Ik vind dit echt hele mooie bloemen om te zien bloeien. Echt genieten om naar te kijken. Fijne avond.

  4. Akeleien zijn sowieso mooi.. wild of in de tuin. Je hebt ze mooi vastgelegd. Deze lijken wel veel op die ik al decennia in de tuin heb trouwens.. ik dacht dat de wilde die eenvoudiger roze waren.. maar je zal er in soorten hebben.

    1. Hmm.. effe zitten googelen, maar ik denk dat dit weer een gevalletje ‘ m’n vader sloeg er maar een slag naar’ is.. dit is dus duidelijk wél de wilde akelei.. en die roze, die m’n pa in de tuin had en waarvan hij zei dat dat een wilde akelei is, kan ik zo snel niet vinden, maar ik vermoed dat het een geranium was.. de donkere ooievaarsbek. 🙂

        1. Heb ‘m gevonden.. de geranium macrorrhizum.. ik snap wel waarom die ouwe van mij dacht dat het een akelei was.. het blad heeft er veel van weg. Maar akelei-bloemetjes hebben altijd die klokvorm.. en dat heeft deze dus niet.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.