Mezen – tits (4 foto’s)

Een bezoekje aan de tuin van mijn dochter en schoonzoon is heel leuk 🙂

A visit to the garden of my daughter and son-in-law is very nice 🙂

pimpelmees – eurasian blue tit

Volwassen pimpelmezen zijn circa 11 tot 12 centimeter groot met een spanwijdte van 17-20 centimeter en een gewicht van ongeveer 12-15 gram, dit is kleiner dan de koolmees. De pimpelmees heeft een kenmerkend blauw ‘petje’, gele borst, smalle, zwarte oogstreep, zwartblauwe kinvlek en blauwachtige vleugels.

The Eurasian blue tit (Cyanistes caeruleus) is a small passerine bird in the tit family, Paridae. It is easily recognisable by its blue and yellow plumage and small size.

koolmees – great tit

Volwassen koolmezen zijn circa 14 centimeter groot, hebben een spanwijdte van 22,5 tot 25,5 centimeter en een gewicht van gemiddeld 17 gram. De koolmees heeft een zwarte kruin, witte wangvlekken, een gele borst en daarop overlangs een zwarte band. Mannetjes zijn te herkennen aan de duidelijk bredere zwarte band, maar ook aan de grotere hoeveelheid zwart tussen de poten en meer glans op de kop. 

The great tit is a distinctive bird with a black head and neck, prominent white cheeks, olive upperparts and yellow underparts, with some variation amongst the numerous subspecies. It is predominantly insectivorous in the summer, but will consume a wider range of food items in the winter months, including small hibernating bats.

37 thoughts on “Mezen – tits (4 foto’s)

 1. Heerlijk om dit te zien ook hier zitten ze in de tuin os gezamenlijk met de mussen in bad.
  Helaas nog steeds niet kunnen fotograferen.

 2. Mooie foto’s Joke. Het zijn bezige bijtjes, die meesjes. Nog niet zo lang geleden vloog er een nestje kleine pimpelmeesjes uit in m’n tuin. Het was mooi om hun gade slaan tijdens hun eerste vlieglesje.

 3. wat hebben ze het toch ontzettend druk gehad he joke, nu breekt de tijd van rui aan, en kunnen ze weer even bijkomen
  mooi pimpelmeesje, dat vind ik zulke schatjes xxx

 4. Ik ga voor je eerste foto vandaag.
  We hebben hier beide soorten regelmatig in de tuin. Koolmezen hebben hier voor het tweede jaar op rij zitten broeden. Prachtig om te zien hoe druk ze het dan hebben. De hele familie komt hier sinds het uitvliegen nog regelmatig even buurten. Er zweven altijd wel wat lekkere insecten voor ze rond de hazelaar.

 5. Pimpelmezen is zeker mooie vogel om te zien. Mooie beesten. Koolmeesjes zijn ook leuke vogels. Was wel jong bovenste foto. Bij ons komen niet meer. Omdat buren 2 katten hebben. Dan vogelhuisje weg gedaan. Erg allemaal. Gelukkig kon jij mooie foto’s maken. Fijne avond.

 6. Hier bij het keukenraam zien we ook vaak de mezen hun gang gaan in de boom bij de buren. ‘s Winters hangen we wel eens wat voer als het vriest. Zo werd je bezoekje meteen ook nog een fotografie-uitje.

 7. Mooie beestjes zijn het, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor de pimpelmees vanwe ge dat mooie blauwe kapje, maar eigenlijk vind ik de staartmees het leukst, maar die zie ik niet zo vaak 😁

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.