Rot-bos / forest – 1 (13 pics)

Een mooie zonnige voormiddag op een schitterende lentedag. Ik start mijn korte wandeling aan de Votvinkenstraat te Kampenhout.

Het kool- of raapzaad kleurt het landschap. Ik kan er mijn blik niet aan onttrekken. Een hels lawaai verstoort de omgeving en ik vraag me af wat er gaande is.

Het lijkt of de wereld vergaat en dan zie ik plots militaire vliegtuigen boven het gele veld. Die gaan landen op Melsbroek en het lijkt of ze pre-historisch zijn.

Ik sla de St.-Servaeskapelweg in.

klein geaderd witje – green-veined white

Een klein geaderd witje zet zich neer op de aarde, het was nog schuchter en dichtbij komen lukte niet. Ik was ook op stap met de fuji XT-1 met een 18-135 lens dus ver inzoomen was geen optie.

Het Rotbos is een waardevol oud bos. Het gebied maakt deel uit van De Groene Vallei, een oase van rust tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen.

Het Rotbos is gelegen ten noordwesten van Kampenhout, langs de Dode beek. Het is een mooi en rijk gevarieerd bos dat opgebouwd is uit loofhout. Hoofdzakelijk bestaande uit zomereik en beuk, maar vaak vergezeld van es, zwarte els, abeel of Amerikaanse eik, tamme kastanje en zachte berk.

De voorjaarsbloemen zoals de pinksterbloemen bloeien weelderig (cuckooflower).

Wordt vervolgd – to be continued

57 thoughts on “Rot-bos / forest – 1 (13 pics)

 1. Een rot bos is dit zeker niet, Joke. Integendeel het is er supermooi. Militaire vliegtuigen zouden toch moeten verplicht worden om een ommetje te maken en niet boven zo’n stil natuurgebied te vliegen.

 2. Het koolzaad is zo mooi en velden vol is dubbel zo mooi.
  Je laat prachtige foto’s zien. Zelf zou ik het geen Rotbos noemen…:-) K weet niet wie die naam verzonnen heeft, maar het klopt zo te zien niet.
  Mooi verslag van een heerlijke wandeling!
  Grtjs

 3. Echt heel mooi gezicht met koolzaad te zien. Het valt gewoon op. Zo mooi! Andere foto’s zijn ook heel mooi geworden. Echt genieten in de natuur. Je hebt wel mooie wandeling gemaakt. Fijne dag.

 4. Wat mooi zo’n uitgestrekt veld vol kool- of raapzaad. Zoveel heb ik er hier in de buurt nog nooit gezien. Dat bos lijkt me trouwens ook de moeite van nadere ontdekking waard. Een fijne afsluiting van die wilde voorjaarsbloeiers tegen die donkere achtergrond.
  Zijn de meeste van deze plekjes van de laatste tijde dicht bij je in de buurt of moet je er eerst een eind voor rijden?

  1. Jan het zijn plekjes zo’n 10 km van mijn nieuwe woonst (sinds 1.5 jaar). Nu ik weer wat weg kan na die operatie en met Corona moest ik plekjes bij huis zoeken. Wist echt niet dat er zoveel natuurgebieden zijn waarvoor je geen honderd km moet rijden. MR. Google en Natuurpunt zijn mijn vrienden tegenwoordig 😀

     1. Ja, en wat dicht bij huis is, wordt al snel over het hoofd gezien, niet ontdekt of simpelweg vergeten. Terwijl er vaak genoeg moois te vinden is. 🙂

 5. Die gele bloemen zijn elk jaar weer mooi om te zien.
  Het valt me op dat er in wallonië meer zijn dan in Vlaanderen.
  Wallonië heeft ook het voordeel van meer heuvelachtig te zijn natuurlijk.
  aan je andere (bos) foto’s te zien moet het een heel leuke wandeling zijn geweest.

 6. Nou, dat bos heeft z’n naam niet mee zeg.. en het is er nog wel zó mooi! Ik dacht even dat je gevallen was ergens over of zoiets, dat je het een rotbos noemde hehe.. gelukkig niet!

 7. Ntuurlijk mooi Joke maar ………………..die gel bloempjes moeten al onder ge grond he Hoe niet …….tja dat zal dan voor daar zijn he !! Mooie wandeling en ja ‘k ben een beetje ………..jaloers !! Grts

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: