Schaapjes – sheep


Een fietstochtje van 5 km, eerder wat rondrijden in het dorp, apotheek, brood en wat beleg… Frisser vandaag dan de vorige twee dagen, eergisteren toerde ik 25 km en gisteren zat ik een drietal uur op mijn terras in het zonnetje met een goed boek. Zelfs mijn klein parasolletje moeten bovenhalen om wat schaduw op mijn hoofd te hebben. De lente zet haar poorten open, planten en bloemen ontluiken en dieren worden geboren.

Helaas ook in tijden van corona begraaft vandaag een oud-collega zijn vrouw, 70 jaar en horen je naasten dat er in hun familie iemand kanker heeft. Het leven raast verder…

52 thoughts on “Schaapjes – sheep

 1. Mooie foto’s en indringende tekst.
  Deze crisis doet heel wat met een mens. We zijn onze vrijheid voor een groot deel kwijt, er gebeuren dingen die we niet begrijpen en waarvan ze ook niet willen dat we het begrijpen.
  We worden overspoeld met negatieve berichten terwijl we al zoveel aan huis gekluisterd zitten, ook dit kan niet goed zijn voor onze gezondheid. Mensen geraken geisolleerd.
  En ondertussen verliezen we mensen die al ziek zijn en deze periode niet door geraken … En dat maakt het nog erger.
  En we zijn bijlange nog niet aan het einde van deze tunnel … als we er tenslotte zelf ook uit geraken.
  We kunnen maar hopen van wel 😉

   1. We gaan eruit komen, dat is zeker, maar de vraag is alleen HOE.
    Ik denk dat we, de mensen, onze levensstijl zullen moeten aanpassen, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren omdat we snel vergeten wat in het verleden ligt. Ik hoop dan maar dat de medische wereld beter voorbereid zak zijn tegen een volgende keer.

 2. probeer ook in deze corona tijd af en toe een rondje te fietsen Joke.
  maar de laatste dagen staat er een beetje erg veel wind, dus zit het er even niet in.
  foto’s van de schapen geven wel een heerlijk lente gevoel 🙂

 3. Twee schitterende lentefoto’s. Zo lijkt het leven nog fris en jong, niet besmet door ziektes. Gelukkig kunnen we ons nog een beetje verplaatsen. Hier zijn we nog een stuk verder beperkt: alle grensovergangen zijn dicht met uitzondering van één straat, daar rijdt iedereen ons landje, ná controle, in of uit. Onze straat is 100m verder potdicht. Een speciale ervaring…

 4. Joke het lentegevoel in deze foto’s en de zon welke hier zijn bet doet alles op te warmen maken mij hoewel ik er niet op uit kan blij.

 5. Wat een vrolijke beelden Joke..Alles gaat verder ,de natuur laat zich niet in quarantaine duwen en slecht nieuws is niet te stoppen .Fijn dat je een eindje hebt kunnen fietsen.Ik doe het rustig aan want ben verkouden,wel geen koorts..Hopelijk betert het vlug.

 6. huilen Joke, het i s afschuwelijk, maar het leven gaat inderdaad gewoon door, de natuur weet van niks, heeft ons mensen ook niet nodig ..
  xxx

 7. Het zijn de lammetjes en de bloemen die laten weten dat het lente is. Bij mij wil het vrolijke en vrije lentegevoel niet echt komen. En dan daalt de temperatuur de komende dagen nog wat verder ook … brrr ….

     1. Ja, daar zit je natuurlijk niet op te wachten nu. Maar misschien zitten ze er wel weer naast … 😉.
      Hier krijgen we volgens de jongste vooruitzichten wel meer bewolking, maar het lijkt koud maar droog te blijven. We wachten ook dat maar weer af.

 8. Ik hoop echt dat je nog mag blijven fietsen.. en dat wij hier nog mogen blijven wandelen. Een kilometer rond je huis is wel heel erg weinig.. dat wordt drie keer hetzelfde rondje achter elkaar voor mij met Jaxon dan..! 😉
  De stadskudde was weer op de dijk! Maar geen lammetje te zien.. ik denk dat die bij de stal blijven met hun mama’s. Vond de schaapjes, die hier al hun scheerbeurt gehad hadden, er wel wat schonkig uitzien.. er mocht wel wat extra gras in!

 9. We proberen er altijd het beste van te maken hé Joke. Corona krijgt mijn glimlach niet weg. Een goed boek in het zonnetje op ons dakterras, dat is exact wat wij ook hebben gedaan vandaag.

 10. Gelukkig kunnen we nog ‘normaal’ fietsen…
  Maar verstrengde maatregelen tegen corona verspreiding zal onze bewegingsvrijheid heel spoedig beperken vrees ik. Het eerste lentezonnetje is ook heel welkom, het laat ons de corona ellende vergeten. Heb ook 20km gefietst vandaag, het deed deugd in het zonnetje 🙂 Hoogtijd om mijn zonneterrasje achter in de tuin in orde zetten 🙂

 11. Wat heerlijk heb je gewandeld. Dan komen mooie schaapjes tegen met lammetjes. En lekker terras gezeten. Mooie foto’s geworden. Lekker genieten. Eergisteren 25 km best wel lang. Geniet maar van!

 12. Lekker genieten om te wandelen. Gelukkig is daar geen mensen te zien. Dan kun je verlopig wandelen. Schaapjes en lammetjes staat mooi op de foto’s. Lekker zon erbij. Heerlijk op terras zitten bij jou gisteren. Dan kun je van genieten. Spannend boek erbij.

  1. In FR 1 km! Kan je toch niet meer fietsen en wandelen, ik geraak aan geen groen meer :-). Daarom probeer ik nu wat km’s mee te pikken.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.