Zennegat – Belgium / 1 (9 pics)

Zondag 15 maart had het KMI een relatief mooie warme dag beloofd. Nog vrij om te staan en gaan waar we wilden, met de nodige afstand, trok ik naar het Zennegat.

On Sunday March 15, the RMI promised a relatively nice warm day. Still free to stand and go where we wanted, with the necessary distance, I went to the Zennegat.

Het Zennegat is de plaats in Battel te Mechelen waar verschillende waterlopen samen lopen. De Zenne komt er samen met het Kanaal Leuven-Dijle (de Leuvense vaart) en stromen dan in de Dijle, die enkele honderden meters verder dan weer samenvloeit met de Nete om alzo de Rupel te vormen. Het stukje Dijle tussen het Zennegat en de monding in de Rupel wordt in de volksmond de Koestaart genoemd.

The Zennegat is the place in Battel in Mechelen where different watercourses run together. The Zenne meets the Leuven-Dijle Canal (the Leuven canal) and then flows into the Dijle, which merges several hundred meters further with the Nete to form the Rupel. The piece of Dyle between the Zennegat and the estuary in the Rupel is popularly called the Koestaart.

Veel mensen hadden hetzelfde idee om er op uit te trekken en er was dan ook veel volk te been en met de fiets.

Many people had the same idea to go out and there was a lot of people on foot and by bike.

Ook de watervogels waren goed vertegenwoordigd maar die zaten echt wel te ver om er met mijn 600 mm lens bij te geraken. Jammer.

The waterfowl were also well represented, but they were really too far to get there with my 600 mm lens. Unfortunately.

Het weer voelde helemaal niet zo lekker, het was koud, fris, bewolkt en winderig. Morgen gaan we toch nog een stukje bekijken.

The weather didn’t feel very good at all, it was cold, fresh, cloudy and windy. Tomorrow we will go and have another look.

Wordt vervolgd – to be continued

37 thoughts on “Zennegat – Belgium / 1 (9 pics)

 1. Des marais , des tourbières , de l’eau à perte de vue
  mais çà et là une bâtisse , des canaux , des ganivelles
  et des oiseaux , des paysages reposants , pour les instants
  pesants que nous vivons .
  Bien amicalement

 2. als j e met de 600 mm niet erbij kan joke, dan geef ik het op 🙂

  voor nu veilig binnen blijven hé. of thuis in j e tuin, veiligheid voor alles.xxx

 3. Mooi gebied, dat rust en stilte lijkt te ademen.
  Maar wat was het bewolkt bij jullie. Hier bij ons scheen de zon de hele dag volop. Maar de stevige oostenwind maakte het ook hier op de open vlakte aan de koude kant.

 4. Het Zennegat, een mooi gebied en niet zo ver van mijn huis.
  Ben er onlangs nog geweest en heb er reeds 2 video’s over gemaakt. De hele omgeving is de moeite waard en het weidse uitzicht trekt meteen je aandacht.
  Wat ik wel spijtig vond is dat het kunstenaarshuisje nu niet meer bestaat. De kunstenaar leeft niet meer, maar dat het huis nu een gewone woning is geworden ontneemt een beetje de charme van de omgeving.
  Maar het blijft een aanrader om te bezoeken en verpozen in de herberg, zodra deze terug open mag.

 5. Het is daar echt wel een mooie omgeving.
  Elk jaar passeren we daar een paar keer met onze fiets. Alhoewel dit jaar…. dat wordt nog afwachten vrees ik.
  Je hebt die streek mooi vastgelegd.

 6. Toen was het dreigende luchten. Gister en vandaag was schitterend weer. Wij zijn lekker bezig geweest op de balkon. Was heerlijk weertje. Dan even stoel gezeten. Je foto’s is zeker mooie omgeving.

 7. Da’s dus dezelfde dag dat wij op het Eiland van Brienenoord liepen en nee.. dat weer was echt niet zo mooi toen nee. Maar net als jij genoten wij toch ook van onze wandeling.. een geheel andere dan die van jou zo te zien.. maar zo kunnen we beiden van de wandeling van de ander ook genieten hè.. da’s zo leuk aan bloggen. 🙂

  1. Ja exact dezelfde dag, ik las je blog en moest er stilletjes om glimlachen, dacht ook die 15de die fris en koud was. Ja genieten toch van de wandelingen van mekaar.

 8. Zenne, Leuvense vaart, Dijle, Nete. Rupel….ik had toch wat van mijn aardrijkskunde vergeten. Joke…

  prachtige reeks foto’s publiceer je hier

  prettige zondag

  1. Dank je Willy, vooraleer te gaan wandelen had ik mijn aardrijkskunde ook wat bijgeschaafd, wist anders niet bij wat ik ging terecht komen 🙂

 9. Mooie streek he Joke (café’s) in de omgeving of ben ik fout (zoals zo dikwijls) Als het met die 600 niet lukt ………..tja dan i s het zeker veraf niet ? Sportieve groetjes

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.