witte dove netel – white dead-nettle

Zaterdag 4 januari tijdens een wandeling langs de antitankgracht in Haacht zag ik deze bloeiende witte dovenetel. Normaal is de bloeiperiode van april tot oktober. Ofwel was dit een laatbloeier, een vroegbloeier of de weg kwijt door de klimaatopwarming.

***

Saturday, the 4th of January, on a walk along the anti-tank canal in Haacht I saw this flowering white deaf nettle. The flowering period is normally from April to October. Either this was a late bloomer, an early bloomer or lost in the way of global warming.

31 thoughts on “witte dove netel – white dead-nettle

 1. Hier in het Arboretum heb ik er ook al gezien met bloemmetjes op… de kluts kwijt, vrees ik… (?)

 2. Ik ken ze wel, in die witte kelkjes zit toch een soort honing? Er is geen sprake van winterkou dus de natuur denkt dat het lente is.

 3. Heel mooi; Je zou bijna vergeten dat we momenteel in de winter leven. Je kan het de natuur niet kwalijk nemen dat ze dergelijke “vergissingen” maakt.

 4. Zo vroeg in de winter gaan bloeien. Te zachte winter. Is helemaal de weg kwijt. Wel mooie foto kun je maken. Scherp!!! Fijne dag verder.

 5. Hèhè.. eindelijk gelegenheid om te schrijven wat een schitterende foto dit is! 😉
  (kwam dat door de opmerking op m’n blog? 😛 )

  1. Neen hoor! Dat kwam door die nieuwe editor die ik eindelijk in gebruik heb genomen en om God weet wat reden stonden de reacties niet aan. Wist het zelf niet tot een andere blogger het opmerkte en neer schreef bij een vroegere post. Gelukkig maar, had het totaal nog niet opgemerkt 😀. Mijn kleindochter hier en dus mij nog niet verwonderd dat er niemand iets had geschreven 😂

   1. Oooh hahahaa! nou, dat was ook maar een grapje hè, op mijn blog!
    Ik heb die nieuwe editor ook nog niet gebruikt.. en nu wacht ik nog maar even wat langer.. ik ben niet zo handig! hahaha!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: