Nieuwejaarke zoete – New Year’s Eve Singing

Nieuwejaarke zoete
Een varken heeft 4 voeten
4 voeten en ne staart
dat is wel een centje waard

 

Op 31 december, de laatste dag van het jaar, trekken vele Kempische en Hagelandse kinderen lachend door de straten. Gewapend met enkel een winkeltas en hun stem gaan zij van deur tot deur om wat snoep of een centje bij elkaar te zingen. In vele dorpen is Nieuwjaarke Zoete zingen een ware hype.

On December 31, the last day of the year, many Kempian and Hageland children roam laughing the streets. Armed with just a shopping bag and their voice they go from door to door to sing some candy or a penny together. In many villages, New Year’s Eve Singing is a true hype.

41 thoughts on “Nieuwejaarke zoete – New Year’s Eve Singing

 1. Wat leuk dat die traditie de tand des tijds daar bij jullie heeft weten te weerstaan. Ik ken iets dergelijks wel uit mijn kinderjaren. Wij gingen dan op Nieuwjaarsdag langs de deuren.

 2. dat is leuk dat doen ze hier op 6 januari 3 koningen
  dat heb ik vroeger ook gedaan,

  een heel goed nieuw jaar gewenst Joke
  ❤

 3. Die traditie ken ik niet, maar wij geven wél alle kindjes in de familie een ‘nieuwjaarsfooitje’ als de klok 12 geslagen heeft op Oudjaarsavond. Is net zoiets alleen dan niet voor vreemde kindjes hahaha!

   1. Ja, als ze die Nieuwjaarsbrieven hebben voorgelezen hè? dát kennen wij dan ook weer niet.. ze krijgen het hier zo, zonder er wat voor te hoeven doen, die Nederlandse verwende nesten hahahahahha!

 4. Dag Joke,

  Er loopt precies iets mis met WordPress, ik weet niet of het bij mij ligt, of ergens onderweg. Je bericht verschijnt niet in mijn Reader, dus dan via deze weg:

  Nieuwjaarke zoete, dat zongen wij ook op Nieuwjaar, we gingen wel niet van deur tot deur. Toch leuk dat dit gebruik nog steeds verder leeft.

  Ik wens jou een Gelukkig Nieuwjaar, dat je gezond blijft en veel plezier met je fotografie!

  Heel hartelijk,

  Greta

  http://www.vankleinengroot.wordpress.com

  >

 5. Hello Joke Het lukte me niet te reageren (zie bijlage) vandaar dit Hier zingt men als laatste zin :is dat geen koekje waard Het is hier op den buiten mogelijk daarom Groetjes en een gezond warm nieuw jaar voor U en Uw naasten willy &angele

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.