Geweizwammen – candlestick fungus

De geweizwam is een kleine, knotsvormige of plat cilindrische zwam tot 6 cm hoog. Aan de bovenkant komen vaak vertakkingen voor, waardoor de gelijkenis met een gewei ontstaat. In hun jeugd zijn ze bedekt met een wit poeder. Dit zijn de sporen die in de ongeslachtelijke fase worden voortgebracht (conidiën). Later in het najaar gaan ze over tot de geslachtelijke fase. De kleur verandert dan naar zwart en de sporen zitten niet meer aan de buitenkant.

Bron: wikipedia

 

Xylaria hypoxylon is a species of fungus in the genus Xylaria. It is known by a variety of common names, such as the candlestick fungus, the candlesnuff fungus, carbon antlers, or the stag’s horn fungus. The fruit bodies, characterized by erect, elongated black branches with whitened tips, typically grow in clusters on decaying hardwood. The fungus can cause a root rot in hawthorn and gooseberry plants.

43 reacties op ‘Geweizwammen – candlestick fungus

 1. Die zijn klein hè.. ik zag ze ook eens! Ze lijken een béétje op koraalzwammetjes.. maar die zijn meestal knalgeel.
  Ik vind ze heel bijzonder.. en je hebt ze er prachtig op!

   1. Ik zie dat een blogster uit NL ook vaak schrijven.. dat ze dingen ‘ontmoet’.. maar dat is echt geen goed Nederlands hoor. Je kunt alleen maar mensen ontmoeten volgens mij, er moet een soort van interactie zijn voor een ontmoeting.

   2. Ik weet dat ontmoeten iemand tegenkomen is en persoonlijk contact hebben, maar voor mij voelt dat goed en ik schrijf dat bewust, dat is een ontmoeting met de natuur, spreekwoordelijk dan.

   3. Aha.. nou da’s helemaal okee natuurlijk.. vind het zelf vreemd en zweverig staan, maar als het voor jou goed voelt, moet je het gewoon gebruiken.

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.