Pannenkoek – pancake

Vandaag heb ik geen pannenkoeken gebakken, eergisteren wel. Maar ik kwam er ééntje tegen in het bos. TWINTIG cm diameter. En zelfs de honing was voorzien. Smakelijk!

Today I didn’t bake pancakes, the day before yesterday I did. But today I came across one in the forest. TWENTY cm diameter. And even the honey was provided. Tasty!

40 thoughts on “Pannenkoek – pancake

 1. Ik weet zo niet of ik er meteen zou in bijten. Maar dit is in elk geval een super pannenkoekpaddenstoel.

 2. mooie grote paddenstoelen foto 1 is een beetje saai maar dat maakt foto 2 meer dan goed

 3. Wat een grote boleet dat zie je goed op de 2 de foto.Ze ziet dat het een buisjeszwam is met een stevige brede steel.Mizzd heeft gelijk het is eekhoorntjesbrood een eetbare paddenstoel.Maar plukken is bij ons verboden in de Ardennen mag alleen op bepaalde plekken geplukt worden en ook beperkt.

 4. Beetje te vroeg voor Nationale Pannenkoekendag ( ja ja, dat bestaat hier.. volgend jaar is het op 20 maart! 🙂 ), maar een klepper van een paddenstoel is het wel!! Het lijkt wel eekhoorntjesbrood.. dat zou je kunnen eten.
  Smaakt wel anders dan een pannenkoek hahahahaa!

  1. Ik had het nog gedacht maar hij was zo uitgewaaid :-), had niet meer de vorm waarin ik eekhoorntjesbrood ooit eens zag. Plukken durf ik toch niet hoor.

   1. Nee, als ze ouder worden dan wordt die bolhoed meer een pannenkoekenvorm hè.. kan wel tot 25cm groot worden dus je had één van de grotere gevonden! Ik pluk dat ook niet hoor.. er zijn vast ook giftige paddenstoelen die er heel erg op lijken..! Je zou ze maar door elkaar halen..!

   2. Ooit kreeg je die glaasjes gratis bij de pakken espressokoffie van Lavazza, heb er een hele stapel verzameld toen. Maar tegenwoordig drinken we uit dubbelwandige glaasjes die ik van m’n zusje kreeg.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.