Boomkikkers – tree frogs (5 foto’s)

Misschien zijn ze wel al helemaal ondergedoken met dit slechte weer…

In een eerder logje vertelde ik al dat ik boomkikkers ging spotten op de warmste dag van het jaar, 25 juli, wegens niet kunnen slapen. Jullie hebben er nog enkele tegoed.

 

dubbel klik op een foto om te vergroten – double click on a picture to enlarge

 

 

I told you in an earlier log that I was going to spot tree frogs on the hottest day of the year, July 25, because I couldn’t sleep. You have a few pictures left.

51 thoughts on “Boomkikkers – tree frogs (5 foto’s)

 1. Ik heb die kleine rakkers nog nooit in de vrije natuur gezien.
  Wel al eens bij ‘kwekers”, die ze houden in tropische kweek bakken.
  Je zou die beestjes eigenlijk moeten kunnen fotograferen met een herkenbaar voorwerp,
  om zo hun minuscule grootte aan te tonen.
  Knappe natuur fotografie Joke !

 2. Wegens niet kunnen slapen, schrijf je. Heb je deze ‘s nachts vastgelegd? Ik heb ze nog nooit gezien in de natuur. Lijkt me heel mooi om in het echt te zien. Je fotoserie vind ik prachtig.

  1. Nee ben om 6 u ‘s morgens vertrokken en dat is voor mij een héle prestatie. Rond 7 u ‘s morgens gefotografeerd. Als het niet zó warm is komen ze maar rond 10 u boven water of liever eruit!

 3. Adorables ces petites grenouilles vertes
  je me suis promenée sur tes belles photos de nature
  je remarque que nous avons des arbustes , des fleurs identiques
  des barrières le long des pâtures ,tout celà inspire une belle pastorale
  Belle semaine

   1. En dat zijn dan volwassen kikkertjes.. toch?
    Ging vroeger weleens in het voorjaar met vriendinnetjes van school naar het park daar vlakbij en dan liepen we op de grond te stampen, want dan sprongen er allemaal jonge padjes op tussen de plantjes naast het pad.. ook héél klein, misschien nog wel minder dan twee cm.. en echt heel veel! Ik vraag me af of dat nog steeds zo zal zijn.. schrok me vorige week nog ondersteboven toen ik hier op het dijkje ineens oog in oog stond met een rivierkreeftje dat heel imponerend met z’n schaartjes omhoog stond te wachten tot ie toe kon slaan (op een hondenneus waarschijnlijk hahaha).. heb er al vaker gezien , maar schrok tóch weer.. ik verwachtte hem niet hehe. Maar ik denk dat dát soort beesten, die hier helemaal niet horen, die kleine padjes wel allemaal op zal vreten als we niet oppassen. En anders de roodwangschildpadden waar de singels hier vol mee zitten wel..!

    1. Op hun grootst 3,5 – 5 CM (augustus).
     Ja ik zag op een blog een foto van een rivierkreeft ook in NL denk ik. Wist niet dat die daar ook al leefden! Wat raar allemaal.ken een natuurgebied als je daar op de vlonder loopt springen al de kikkers het water in. Brrr. Roodwangschildpadden??? Héhé de natuur.

   2. Het zijn van die donkerrode Amerikaanse kreeftjes.. niet groot hoor, maar er schijnen er echt heel veel te zitten in de NL’se sloten en singels. Ooit een paar ontsnapt uit kratjes bij een keuken zeggen ze.. want daarvoor zijn ze vanuit Amerika hierheen gehaald.. om op te eten natuurlijk. Die schildpadden.. die zijn gewoon in de natuur losgelaten door mensen voor wie ze te groot werden.. die kun je zo groot als een 2euromunt houden als je ze maar in een klein terrarium houdt.. maar dat vinden mensen dan zielig en dan geven ze die beesten een groter terrarium.. maar dan gaan die beesten dus ook groeien.. net zo lang tot ze zo groot zijn als eetborden en dan worden ze in de sloot gedumpt. En met die zachte zomers overleeft dat allemaal hè!

    1. Ja nu komen we dieren tegen die we niet gewoon zijn zoals die 🦊 die ik enkele jaren terug bij mij de straat zag oversteken om middernacht

 4. Deze boomkikkers heb ik nooit gezien. Je treft het wel op warme dag. Deze boomkikker ziet mooi groen uit. Mooie foto’s heb je gemaakt. 🐸 PS:Dank je wel voor lieve berichtje bij ons.

 5. Stuk voor stuk top natuurfoto’s zijn dit Joke ! De boomkikker is helemaal terug in de natuur en op jou blog.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: