46 thoughts on “een bij op de heide – a bee on the heather bush (2 foto’s)

 1. Prachtige foto’s, dat allereerst, maar je bij is een graafwesp met de naam bijenwolf. De bij zit dus wel in de naam 🙂
  Kijk maar eens bij wikipedia voor de info over het verschil tussen de mannetjes en de vrouwtjes

  1. Kan goed een wesp zijn. Zwart en geel is voor mij een bij. Nochtans 4 jaar geleden had ik bij het nemen van een hap, 2 wespen in mijn mond en twee steken. DAT doet pijn. 5 uren serieus!

   1. Kun je nagaan wat een brokje ellende ik was toen ik in de tuin per ongeluk op dat wespennest was gaan staan net voor de zomervakantie.. ongeveer 30 steken.. tot vér in de vakantie last van gehad!
    Zwart en geel is meestal een wesp.. een bijtje is meer bruinig.

    1. Dat stukje heb ik gemist door mijn operatie. Jeetje nog dommer dan ik 🤣. 30 steken! Zag je dan niet dat ze zwartgeel waren 😎. Nu vergeet ik het verschil niet meer?

   2. Dat nest zat verstopt in een biels in de tuin, dus de kleur van die beesten kon ik niet zien nee.. ik ging op die biels staan en het hele ding stortte in. Ik zag alleen maar iets van gekrioel in dat hout en dacht dat het pissebedden waren.. maar toen vloog de boel in één keer op..! Het rottige was dat Jaxon ook buiten was.. eerdat ik dié binnen had, was ik dus zoveel keer gestoken.. en die hond had ook een dikke snoet. Ik haalde nog zo’n wespje uit z’n vacht bij zn nek.. die was helemaal erin gekropen om bij z’n huid te kunnen komen!
    Ik denk dat ik geluk gehad heb dat het nog niet helemaal volgroeide wespen waren.. maar zeer deed het al wél.. behóórlijk!

    1. Die was te vroeg weg….
     En dan op een hoop wespen gaan staan, ojeetje. Jaxon en jij moeten pijn gehad hebben. Geen ziekenhuis nodig gehad?

   3. Nee.. wel naar huisarts en dierenarts geweest voor de zekerheid.. want als je véél steken hebt kan je allergisch wórden, ook al was je het nog niet. Maar ik werd het dus niet. Mijn huid reageert tegenwoordig (na de overgang) wel raar op insectenbeten, dus een hoop steken zijn later ontstoken geraakt.. heb er nog steeds lelijke plekken van op m’n armen en benen vooral.
    En voor Jax om te kijken of ie geen steken in z’n bek had en dan vooral niet in z’n keel.. maar dat was niet zo. Hij had er al snel geen last meer van, zijn snoet was diezelfde avond alweer minder dik.

   4. Ja, van muggen heb ik dat tegenwoordig ook altijd.. en ik kan ook al niet meer tegen die middeltjes tegen insectenbeten.. dat brandt óók..! echt gek hoor!

    1. Ik ook niet. In 2001 ben ik met mijn dochters naar Kenia geweest en daar was het spuiten. Wij moesten bijna overgeven na een paar dagen 😀

 2. Het lijkt me eerder een wesp.. maar dat rijmt natuurlijk niet zo mooi! 😉
  Tjonge.. wat een mooie opnames weer.. zó dichtBIJ! 😀

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.