Fort van Duffel 1/2 (16 photos)

4 september, de dag zou eindigen met bewolking en regen volgens het KMI en ik wou toch nog even naar buiten. Ben dan maar op de middag vertrokken. De bedoeling was om een wandeling te maken rond het Fort van Duffel – 1,5 km. Het fort bezoeken hoop ik eens te kunnen doen met de kleinkinderen, er zijn leuke apps aanwezig om hen het fort te laten ontdekken.

Het spoorwegfort van Duffel werd eind negentiende eeuw gebouwd om de spoorlijn Brussel-Antwerpen te verdedigen. Het fort is onderdeel van de buitenste fortengordel rond Antwerpen. Door zijn gemengde bouw van bakstenen muren en betonnen gewelven met een onderaardse gang is het een uniek fort. Nu vind je er een belevingstentoonstelling en een brasserie.

Voor een uitgebreider overzicht van de geschiedenis van het Fort van Duffel kan je hier terecht.

Binnen de ringgracht kan je een mini-wandeling doen.

Langs de buitenkant van de ringgracht maak je een natuurwandeling van zo’n 1,2 à 1,5 kilometer (al naargelang de bron) langs vijf informatieve uitkijkpunten.

Dubbel klik op een foto om te vergroten – double click on a picture to enlarge

Wordt vervolgd

Voor hondenliefhebbers, binnen de muren mag de hond niet mee, op de wandeling rond de ringgracht wel, aan de leiband.

ENGLISH: https://www.fortduffel.be/en

34 reacties op ‘Fort van Duffel 1/2 (16 photos)

  1. Heel mooie reeks Joke Voel men nu een (weet niet juist wat !) ben er nog nooit geweest en toch al in de geburen rondgelopen. Erg hiel ! erg Grts bedankt voor de tip

  2. Dat is het mooie van die oude forten. Ze hadden veel schootruimte nodig. deze ruimte mocht niet worden bebouwd. Zo houdt je een grote ruimte over rondom waar de natuur ruimte krijgt die elders niet meer aanwezig is helaas.

  3. Wat heb jij heerlijk gewandeld. Je ziet daar ook van alles. Echt schitterend omgeving te zien. Prachtig serie foto’s heb je gemaakt. Gelukkig gaat met jou goed om steeds meer te lopen. Rustig aan doen. Mooie waterkant hebben daar. Rode besjes zie je daar veel van. Ik heb je hier genoten Joke. Fijne dag voor jou.

  4. Hihi.. dank je voor de info over het meenemen van de hond.. het lijkt me heel interessant om er eens rond te kijken en te wandelen, maar zonder hond wordt het lastig voor mij hè. Kan ‘m moeilijk even aan een hekje binden.. hoe mooi ik de hekken er ook vind (!) als ik binnen de gracht even rond wil kijken hehe.
    Jij weet allemaal wel mooie plekjes te vinden hoor in je nieuwe woonomgeving. wauw!
    En? klopte dat weerbericht? hier is het al een tijdje slecht voorspeld allemaal.. met dat wisselvallige weer is het nauwelijks goed te voorspellen wanneer de regen zal vallen volgens mij.

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.