Nature reserve – natuurgebied: Mispeldonk (12 foto’s)

Zondag 1 september

Ten zuiden van Bonheiden, tussen de Boeimeerbeek en de Dijle ligt Mispeldonk. Het natuurgebied, voor het grootste deel eigendom van Natuurpunt sluit aan bij het Mechels Broek en Cassenbroek. Samen vormen ze een nagenoeg aaneengesloten natuurgebied.

Dubbel klik op een foto om te vergroten – double click on a picture to enlarge

Het gebied bevat verschillende soorten landschappen: van schrale graslanden, hooiweiden met houtkanten, vochtige loofbosjes tot herstelde heidegebiedjes.

Het landschap kreeg vorm op het einde van de laatste ijstijd, zo’n 10 000 jaar geleden. De Mispeldonkhoeve die haar naam gaf aan het gebied, werd reeds vermeld in 1330.

41 thoughts on “Nature reserve – natuurgebied: Mispeldonk (12 foto’s)

  1. Ik loop heerlijk achter bij mijn bloggers maar dat geeft niet want ik kom toch later op visite. Zowel op mijn blogs met schrijven als op mijn YT kanaal probeer ik wel iedereen te bezoeken en dat kan wat later zijn maar ik kom wel hoor. Allereerst bedankt dat je ook op mijn blogjes reageert en op de andere natuurwebsite even zo. Dat wordt echt gewaardeerd en hier heb je mij weer kennis laten maken met een prachtig natuurgebied wat ik niet kenden en je fotografie sprak mij erg aan. Dat is juist het mooiste van mede bloggers dat ik ook op deze manier andere natuur leert kennen in andere omgeving waar ik wellicht nooit zal komen. En de laatste foto sprak mij aan omdat de stilte daar goed te zien is. Nazomer ze en geniet van de mooie dagen Joke.

  2. Opnieuw heel knappe natuurfotografie Joke. Mispeldonk lijkt me een prachtig natuurgebied.

  3. Deze natuurgebied ziet daar heel mooi uit. Lijkt me heerlijk om daar te wandelen. Daar kom je rust toe. Even geen mensen omheen. Mooie serie foto’s van gemaakt.

  4. Vind die Vlaamse namen allemaal al zo mooi.. en dan nog dat prachtige natuurgebied..! Dat is wel wat anders dan die bloementuin in dat drukke stukje Rotterdam-Zuid waar ik over postte, maar je moet roeien met de riemen die je hebt hè hahahaaa! En ook van zo’n cultuurtuin kun je genieten natuurlijk. Maar kunnen wandelen in een wat natuurlijker omgeving, daar geef ik toch áltijd de voorkeur aan hoor!

    1. ja het is hier vrij groot (voor mij dan) dus ik moet stukjes uitkiezen en apart doen. Jij kan de hele wandeling van iets meer dan 5 km zonder probleem aan 🙂

      1. Dat wel.. alleen erheen rijden zal wat meer tijd in beslag nemen. Maar ik zag op de kaart dat het net ten oosten van Mechelen is.. en dáár ben ik ooit weleens alleen heen gereden, dat is wel te doen.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.