Arboretum Wespelaar (16 foto’s)

Ons rondje natuur was er dit jaar nog niet geweest. Dus trokken Fotorantje en ik naar het Arboretum van Wespelaar (Vlaams-Brabant).  De voorspelde 21° lagen wel wat hoger maar we vonden hier en daar schaduw en een bankje.

Het Arboretum Wespelaar, 20 hectare groot, is een gespecialiseerde collectie van struiken en bomen uit de hele wereld, die winterhard zijn in België. De collectie werd in 1985 gestart door Philippe de Spoelberch en wordt nu beheerd door de Stichting Arboretum Wespelaar.

Elk seizoen moet het Arboretum iets aantrekkelijks hebben. De zomer kan je hier en bij Fotorantje terugvinden. De lente wordt gesierd door de Magnolia’s en de herfst blijkbaar door de vele verschillende kleuren. Genoeg reden dus om nog eens terug te gaan.

 

dubbel klik op de foto om te vergroten – double click on a picture to enlarge

 

30 thoughts on “Arboretum Wespelaar (16 foto’s)

 1. Dat was een hele mooie wandeling Joke en ik kende het Arboretum Wespelaar helemaal niet. Maar er zijn zoveel mooie plekjes die ik niet kent en waar ik wellicht ook nooit zal komen maar ik genoot van de foto’s. De camera van mij rust nog even net als ik zelf om dan later weer te mogen genieten van alle natuur. Bedankt voor je reactie op mijn schrijven en tot een andermaal. Natuurgroetjes, Tine

  1. doen wat je moet doen om jezelf rust te geven. De natuur en fotografie geven mij rust in lichaam en geest. Dank voor de fijne reactie!

 2. t ziet er daar precies niet slecht uit Joke 🙂
  mooie reeks maakte je, veel komt terug bij mij natuurlijk, k was net even bezig met m’n foto’s toen jouw postje binnen kwam
  maar k ben er nog niet, bijna maar nog niet helemaal 🙂
  we hadden zeker warm genoeg ppfff pffff

 3. Mooi zeg.. de kunst ook.. dat hebben ze hier in Arboretum Trompenburg ook zo mooi gecombineerd. In Kalmthout vond ik dat ietsje minder, maar was het wandelen over het gras weer speciaal. Heb eens een jaar (denk 2015) heel wat arboretums (arboreta?) bezocht.. maar Wespelaar was wel iets té ver weg hehe.

  1. Begrijp dat het iets te ver is. Hier moesten we ook over het gras wandelen. Er werd meegegeven als we op een pad zaten, dat we dan bij de buren waren 🙂 .

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.