Langs de dijk – walking along the dyke – Lier (meerdere foto’s)

Gisteren een stukje langs de dijk in Lier gewandeld. Ik ben gestart aan het teloorgegane S.K. Lierse een Belgische voetbalclub opgericht maart 1906 tot en met mei 2018 (faillissement).

Aan de frituur ‘t Kockske ben ik omhoog gewandeld naar de dijk tot aan de spoorwegbrug. De bloemen tierden er weelderig.

Vervolgens ben ik op mijn stappen teruggekomen en richting Emblem gewandeld.

Jammer, rust heerst er niet meer en binnenkort nog minder als al deze gebouwen gaan bewoond worden. De bouwwoede heeft toegeslagen.

Toch is er op de dijk nog heel wat te genieten van flora en fauna. En er is een dijk langs elke kant van het water!

Dacht dat het haventje van Emblem verder was en ben dus maar de dijk naar beneden gegaan via de Rivierstraat. Op mijn weg naar de parking kwam ik nog voorbij de Sint Jozef en Bernarduskerk. Even een kijkje genomen.

En dan ben ik nog ergens op een mooi plekje een koffietje gaan drinken 🙂

 

Dubbel klik op een foto om te vergroten – double click on a picture to enlarge

33 thoughts on “Langs de dijk – walking along the dyke – Lier (meerdere foto’s)

 1. Emblem, volgens mij hebben wij daar jaaaaren geleden eens een paar dagen met de boot gelegen, heel gezellig was dat. En Lier was een hele mooie plaats. Jammer van de bouwwoede daar … Er zijn gewoon overal woningen tekort denk ik. Maar voor nu heb je toch nog eventjes genoten.

 2. De ganzen foto vind ik het best geslaagd. Die boog bij de ganzen en het vogel perspectief maken er een zeer geslaagde foto van Joke. Maar ook de glasramen zijn bewonderenswaardig. Balsemien en ik als Indisch Springkraut. Net over de grens wordt het door de Duitse natuurbeheerders met alle macht uitgeroeid omdat het onze eigen inheemse sprinkruid totaal overwoekerd. Zelf vind ik het een mooie bloem en de rijpe zaadhulzen veroorzaken altijd veel plezier als je ze in je handen kan laten openspringen.

  1. Ja op de meeste plaatsen wordt het als een indringer beschouwd en probeert men het uit te roeien. Het woekert wel héél hard 🙂 . Ja de ganzen vond ik ook mooi omdat die zo in één boog staan. Die zaadhulzen moet ik eens proberen!

 3. Wat is daar mooie buurt om te wandelen. Mooi gezicht al die witte ganzen op de foto. Je bent ook natuur gek op. Mooie kerk om te zien van binnen. Mooie foto’s. Fijn weekend.

 4. Mooie reportage Joke.Ik ken daar alles als mijn broekzak.Had ik dat geweten dan had je een koffietje met stukje taart bij mij kunnen komen eten.Als je nog eens die richting uitkomt geef je me maar een seintje.

  1. Dacht al dat ik een stuk geschreven door jou, 10 jaar terug, gevonden had. Veel Marylou’s zijn er niet 😉. Wel ik kom nog wel eens die kant uit, miste het haventje 😐. Laat je zeker iets weten.

 5. Sorry Joke was het de grote of kleine nete ?? of eventueel een kanaal Er is daar zoveel water ook he en overal even mooi !!

 6. Dat minder mooie voetbalstadion verstoort een beetje de goede orde in je mooie fotoreeks.
  Blij dat de pastoor je uitnodigde op de koffie. Hopelijk deed hij geen oneerbare voorstellen…

 7. Nu in ieder geval nog best een mooi groen wandelingetje hè.. heb gezellig meegewandeld vanaf m’n luie stoel hehe!
  Dat roze op de eerste foto, die wolken langs de waterkant.. da’s reuzenbalsemien.. één van die invasieve exoten die weg moeten.. vind het zonde! In Sy staat het er nu ook vol mee en dat staat toch supermooi hè! Nou ja.. wellicht komt er meer koninginnenkruid ( het roze met het bijtje) voor terug als die balsemienen al die plaats niet meer innemen.. ook mooi!
  Glas-in-lood is voor mij ook altijd een reden om even zo’n kerk binnen te lopen..!

  1. Balsemien, daar las ik vandaag iets over, ook een overwoekering. Geen idee hoe die plant heette maar je zag niet veel anders, behalve ontblote bovenlijven maar die heb ik maar niet gepost 😀, je weet nooit hé

   1. Da’s dus omdat het een invasieve bloem is hè.. dan zie je niet veel anders hahahaha!
    Ontblote bovenlijven? mannelijk of vrouwelijk?? 😉

 8. Mooi Joke enkel die koffiepauze waar was die ?? of is dit enkel voor echte “natuurwandelaars” ? Grts

 9. Mooie serie! Ik wist niet dat Lierse SK failliet was. (En ook niet dat dat SK staat voor Sportkring, zo leer je nog eens wat.) Zo’n stadion staat er dan toch ook wel heel sneu te wezen. Maar er is nog genoeg moois te zien op de dijk!

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.