THP

Wat bazelt ze nu, denk je…

Neen hoor, medische afkorting voor totale heupprothese. Dat is er gebeurd vorige woensdag om iets voor 8 uur en de vrijdag in de namiddag stond ik al terug thuis.

Loopt dat allemaal van een leien dakje? Neen, er is wel wat hulp nodig, een rollator in huis, twee krukken buitenshuis maar daar ben ik nog niet veel geweest 😄, thuisverpleging om vooral gaatjes in je buik te komen prikken en de gezinshulp. Af en toe een beetje warm eten smaakt wel. En verder ben je moe, kribbig als op één dag de verkeerde krant geleverd wordt, de belastingen je beloofd geld door de neus proberen te boren, twee facturen bij je ontbijt zitten en je soms in bed vecht met kussens….

Ontbijt klaarmaken duurt 2 x zolang en dan het vervoeren met je rollator.

Olé binnenkort komt alles goed. Ben het zo beu gehoord…

Misschien toch beter de optie revalidatiehuis genomen, je eens goed laten verwennen.

Alleen mensen die alleen zijn zullen dit begrijpen zeker…

Of het is de aanzet naar een welverdiende verwenvakantie!

Advertisements

64 thoughts on “THP

 1. Hoe gaat het nu met je Joke, want een nieuwe heup is met hoge en diepe dalen die je moet ondergaan en is vast met heel veel wennen en met vallen en opstaan. Ik wens je een voorspoedig herstel en dat het snel beter met je gaat.

  1. Liefst niet veel vallen Tine 🙂 dat zou de chirurg niet graag horen! Nee het evolueert goed. In huis stap ik voorzicht alleen. Buiten is het nog met twee krukken, in totaal 6 weken krukken. En dan ben ik ook benieuwd hoe het gaat evolueren ook naar mijn rugpijn toe. Maar al bij al, doe het als het nodig is!

 2. Dat is niet niks Joke. Je hele leven staat dan op zijn kop en dan ook nog in je eigen huis. Ik wens je toe dat je tot rust kunt komen en dat alles op zijn pootjes terecht komt!

 3. De moed niet laten zakken hé ?
  Binnen een paar weken denk je er weer helemaal anders over, als je gezondheids en gevoels barometer weer normaal komt.
  Laat je glas halfvol zijn, en niet halfleeg 🙂 Een simpele boerenwijsheid die me al veel geholpen heeft.
  En die verwenvakantie ? Waarom niet hé ? Je eens goed laten “soigneren” :mrgreen:

 4. Een tegenslag komt nooit alleen. En juist als je ze het minst kunt gebruiken, rollen er een paar achtereen over je heen. Maar een knokker en doorzetter als jij komt er uiteindelijk zeker doorheen. Kop op, Joke, hoe lastig het soms ook is, probeer nog even de rust te bewaren en positief te blijven. Toi toi toi!

 5. geduld geduld Joke…. als je het nu niet hebt, moet je er later voor boeten …. het komt écht goed, want daar zijn de dokters cracks in, over een aantal weken loop j e als een kievit,
  let maar op,
  heel veel beterschap gewenst
  xxx

 6. het is nog even op de tanden buiten maar dan….ik zou mij maar een lekkere verwen vakantie in het verschiet reserveren.

 7. Ach Joke dat is even schrikken.Als je alleen bent is als je met die zaken geconfronterd wordt nog een extra belasting en geraak je ook vaak in de put.Alles wat anders zo normaal is duurt nu eeuwen en vlot maar niet.De kleinste dingen vragen zoveel tijd of zijn onmogelijk..Is er daar niemand die voor je koken kan zodat je het maar moet opwarmen.of die je alle dagen iets lekkers te eten kan brengen
  Op die momenten zijn goede buren geld waard maar we weten dat die heel zeldzaam zijn.Een verpleegtehuis is een mogelijkheid maar een mens blijft toch liever in zijn eigen omgeving..de keuze is niet makelijk en daar hangt soms ook een groot .prijskaartje aan ga eens kijken dat ik je niet komen bezoeken kan .Ik zoek het uit.Wens je toch vlug beterschap en vooral veel moed.

  1. Ja mijn dochters koken wel eens voor mij nu, maar die hebben hun werk en kleine kinderen waar ik anders mee voor zorgde. Nieuwe buren ken ik nog niet echt, ben na de verhuis inactief gevallen door de vele pijn, kon 6 maanden lang mijn appartement niet uit. Heb gezinshulp gevraagd en die komen wel koken, strijken, wassen, afwas doen een aantal uren in de week hoor maar je bent nog zoveel tijd alleen aan het sukkelen 😆. Ja auto rijden mag ook niet en ver stappen kan niet. Bij de operatie een extract barst opgelopen door de poreuze beenderen. Och het vraagt even tijd. Er zijn mensen erger belast. Lief van je. Welkom ben je zeker!

 8. owww Joke … een nieuwe heup is niet niks, lastige revalidatie .. volhouden en probeer de moed erin te houden, you can do it ! 😉 hier in Puurs wordt geduimd voor je (y)

 9. Veel frustratie zo te lezen maar kan er goed inkomen om afhankelijk te zijn en gewoon te zijn van je plan te trekken … en inderdaad je eens laten verwennen zou zeker niet misstaan . Veel beterschap en probeer je maar naar buiten te begeven want de zon schijnt
  Mich

 10. Ahhhh… meisie!!!
  Ik kan alleen zeggen… geduld is een schone zaak… en bij volhouden met volhouden 🙏
  Lieve beterschap groetjes, Anna 🤗

 11. frustrerend Joke
  maar als het een goed resultaat geeft zal je de ellende vlug vergeten hoop ik
  verbazend dat je al zo vroeg naar huis mocht
  eens goed laten verwennen is een optie, jammer dat ik niet weg kan anders kwam ik eens een paar dagen je ontbijt en zo klaar zetten
  een nog beter idee zou zijn samen een verwenvakantie nemen 🙂

 12. ‘k Weet wat je meemaakt, Joke, je niet kunnen verplaatsen met twee vrije handen… !
  Toch ‘allee courage’ !
  Lie(f)s.

 13. Ja, dat is een behóórlijke ingreep.. zo gepiept dus, maar de revalidatie zal véél meer tijd kosten.
  Maar kop op Joke.. moed houden hè.. het kan alleen maar beter worden!
  YOU GO GIRLLL!!! 🙂

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.