Brugge – Lanchals – Bruges

Dit kunstwerk is vernoemd naar Pieter Lanchals. 550 jaar geleden was Lanchals een belangrijke Bruggeling. Toen er een burgeropstand tegen aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk losbrak, werd hij gedood. De legende vertelt dat er langhalzen of zwanen op de Brugse reien geplaatst werden om hem te herdenken.
Advertisements

28 thoughts on “Brugge – Lanchals – Bruges

  1. Sinds half augustus was het zomergevoel weg of sterk aan het minderen. Nu komen er terug lange broeken uit de kast en worden rokjes en shorts opgeborgen, hopelijk tot volgend jaar. Mijn botten verkleumen al van de frisse septemberkou.

    1. Euhmm.. ze voorspellen het weekend en begin volgende week toch alweer wat zomerse dagen hoor.. ik hou m’n korte broek nog even bij de hand! 🙂

  2. Sjee.. had Lanchals eigenlijk niet als ‘langhals’ gelezen.. wel een mooi vrehaal als die zwanen echt voor hem op de reien zijn geïntroduceerd! Moet eerlijk zeggen dat ik die zwanen liever zie dan dit kunstwerk.. maar het is wel apart! 🙂

  3. Deze kunstwerk is zeker heel apart om te zien. Het was toen burgeropstand geweest. Daarom een soort zwanen hals gemaakt. Mooie foto van gemaakt.

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.