flower picking garden – bloemenpluktuin Fleur d’Ellemieke

De korenbloem dankt haar naam aan haar traditionele groeiplaats: op de akkers tussen het graan. Doordat de plant slechts weinig ruimte nodig had, kon hij hier tussen het hoge graan overleven. Door de teelt met zuivere granenmengsels komt de plant vrijwel niet meer voor op de akkers.

It is grown as an ornamental plant in gardens, where several cultivars have been selected with varying pastel colours, including pink and purple. Cornflower is also grown for the cutflower industry in Canada for use by florists. The most common colour variety for this use is a doubled blue variety such as ‘Blue Boy’ or ‘Blue Diadem’. White, pink, lavender and black (actually a very dark maroon) are also used but less commonly. A relative, Centaurea montana, is a perennial plant also cultivated as a garden plant. Cornflowers germinate quickly after planting.

47 thoughts on “flower picking garden – bloemenpluktuin Fleur d’Ellemieke

 1. De korenbloem, die terug is van lang weggeweest, heb jij weer op voortreffelijke wijze in beeld gebracht, Joke.

 2. Heel mooi met deze scherpte/diepte. In Duitsland hebben we ze wel tussen het graan zien staan, evenals de klaprozen. Een mooi gezicht.

 3. In Duitsland zie je aan de rand van de korenvelden nog wel Korenbloemen en dat ziet er mooi uit, meestal samen met wat Klaproosjes. Jouw Korenbloem is prachtig, wat een mooie diepe kleuren.

 4. Zo mooi en heerlijk die kleur blauw, Joke!
  De bekende blauw van de korenbloem…
  Lieve geniet groetjes Anna 🤗

 5. ohhh ik vind ze zo mooi hé…. niet plukken maar laten staan om zich verder uit te laten zaaien:-) ik hoop joke dat je dat gedaan hebt:-)
  prachtig portret heb je gemaakt

 6. Korenbloemen, klaprozen en boterbloemen.. het mooiste kleurenpalet ter wereld! Jammer genoeg zijn die blauwe schoonheden zeldzaam aan het worden hè!

 7. Even schrok ik toen ik deze mooie korenbloem onder de titel ‘bloemenpluktuin’ zag staan …
  Intussen ben ik ervan overtuigd, dat je het bij deze prachtige foto hebt gelaten, en dat de bloem nog steeds zachtjes staat te wuiven in de wind … 😉
  Fijne zondag verder.

  1. Als vrouw van de pluktuin kan ik zeggen dat de bloemetjes bij mij wel mogen geknipt worden! Er staan duizenden korenbloemen. Wanneer ze tijdig geknipt worden, gaan ze nieuwe bloemetjes aanmaken. Anders beginnen ze zaad aan te maken en steken ze daar al hun energie in waardoor er geen nieuwe gemaakt worden. Op het einde van het seizoen verzamel ik wel de zaadjes! Iedereen welkom dus! Prachtige foto Joke! Leuk dat je langskwam!

 8. Goede zondagmorgen joke.
  Goh, de korenbloem… ik ben er verzot op maar jammer genoeg vind je steeds minder op de akkers. Gelukkig heb jij er weer maar eens een heel mooie foot van gemaakt!

 9. Wat een toeval, ik kan mijn reactie, zojuist geschreven op ‘Natuurfreak’ gewoon kopiëren:
  Zalig, je wordt er echt poëtisch van. Bedankt om de korenbloem er bij te zetten. In het Frans is dat ‘le bleuet’.
  Het wordt uitgesproken als ‘bleu-éé’.
  Ik zag ooit een djembé-speler, verborgen onder een treurwilg, een ode aan de Schelde tamtammen. Ik nam een foto, kleurde de treurwilg blauw, en noemde het schouwspel ‘Blauwe Hagen’ (des beu haies). Het lied van Gilbert Bécaud: Quand il est mort le poète, gaf mij die inspiratie. Toen de poëet stierf weende de ganse wereld en sindsdien groeien er korenbloemen (voor mij blauwe hagen) op de velden.
  Sindsdien heb ik op mijn blog een poëtische classificatie: Blauwe Hagen.
  Ver genoeg gezocht hé, maar zo ben ik.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.