viooltjes – viola

Viooltjes worden gebruikt als basis voor veel parfums. Er wordt zelfs snoep van gemaakt. Jonge bladeren zijn in gekookte vorm eetbaar en bevatten veel vitaminen. De bloemen kunnen gebruikt worden voor de decoratie van maaltijden. Zowel bloemen, bladeren als wortels worden ook medicinaal gebruikt.

 

Viola is a genus of flowering plants in the violet family Violaceae. It is the largest genus in the family, containing between 525 and 600 species. Most species are found in the temperate Northern Hemisphere; however, some are also found in widely divergent areas such as Hawaii, Australasia, and the Andes. Some Viola species are perennial plants, some are annual plants, and a few are small shrubs. A large number of species, varieties and cultivars are grown in gardens for their ornamental flowers. In horticulture the term “pansy” is normally used for those multi-coloured, large-flowered cultivars which are raised annually or biennially from seed and used extensively in bedding. The terms “viola” and “violet” are normally reserved for small-flowered annuals or perennials, including the species.

Advertisements

28 thoughts on “viooltjes – viola

  1. Prachtige viooltjes, zomer of winter ze doen altijd zonnig aan.
    een gerecht met bloemetjes ik weet dat het bestaat,en ziet ook nog eens mooi uit
    wens je mooie zondag Joke!
    groetjes Christiene.

  2. Aaah.. wat prachtig al die verschillende voorjaarsbloemetjes! De anemonen deden me zoals altijd aan m’n moeder denken.. die was daar gek op. Ikzelf vind het ook een mooi bloemetje maar ze staan zo ielig in de vaas, met die kale stelen! 🙂
    Groetjesss!

  3. Als ik zo lees, is het viooltje naast haar pracht ook een veelzijdig bloemetje! Ook mooi gefotografeerd vanuit deze hoek met het paarse op de achtergrond van een of andere struik/heester!
    Groetjes, Heidi

  4. Wat draag je een prachtige krans in je haar Joke 🙂 … wel een beetje zwaar lijkt me zo. Dit zijn bloemen om héél blij van te worden en kunnen tegen een koude-stootje 🙂

    1. Heb mijn gerechten ook nog versierd met die bloemetjes og pudding met gelei en daarin de bloemetjes (in mijn jonge jaren)

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s