Hallerbos – The Blue Forest

click on a picture to enlarge – klik op een foto om te vergroten

 


Hallerbos – ‘The Blue Forest’ – is the most important and most extensive forest area between Zenne and Zoniën. The forest is a crowd favourite thanks to the beautiful purple carpet of bluebells, which bloom around mid-April. The giant Sequoia trees also make a visit to this forest more than worth it.

 

Het Hallerbos is het belangrijkste en meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne en Zoniën. Het bos is een publiekslieveling dankzij het prachtige paarse tapijt van wilde hyacinten, die bloeien rond midden april. Het gevarieerd reliëf zorgt voor heerlijke wandelmogelijkheden en maakt een bezoek aan dit bos meer dan de moeite waard.

31 thoughts on “Hallerbos – The Blue Forest

  1. Wat een sprookjesachtig mooi bos! Duitsland heeft zijn Black forest/ Zwarte woud/ Schwarzwald. ik wist niet dat wij een Blauw bos / Blue forest hebben 🙂 Prachtige foto’s, Joke!
    Groetjes, Heidi

  2. ‘t Hallerbos is elk jaar weer opnieuw een unieke belevenis, zowel voor wandelaars als voor fotografen. Mij stoort het enorm dat nog steeds teveel mensen in de blauwe bloemetjes gaan lopen of hun hond(en) er vrolijk laten in rondlopen. De boswachters kunnen niets doen, ze hebben geen enkele bevoegdheid om een boete ofzo te geven. ‘k heb zelfs dwaze mensen gezien die een toezichter gewoon uitlachten en de man gewoon negeerden. Er is nog veel werk aan de winkel hé. Je fotografie impressie van het Hallerbos is er boenk op. Kan zo aan de muur.

  3. Deze bosrijke omgeving is prachtig om te zien. Heel mooi gezicht blauw bloemen.Mooie foto’s.
    Fijne week gewenst.

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.