Waterside, de Latten op de noordoever van de Vaartkom (different images)

Click on the pictures to see the slideshow – klik op de foto’s om de slideshow te bekijken.

 

De Latten is niet zomaar een volgend gebouw in de herontwikkeling van de Vaartkom. Het complex staat op het knooppunt van de verschillende onderdelen van het gebied (de Keizersberg, het toekomstige plein voor het OPEK-gebouw, de Noordoever) en linkt al deze onderdelen met elkaar.

Vaartkom-05
de Latten

Het wooncomplex Waterside staat als tweede in de rij op de noordoever, naast De Latten. Het is een nieuw gebouw in de monumentale stijl van de bestaande en de voormalige bakstenen blokken op die noordoever.
Het woonblok strekt zich uit rond een binnengebied zodat alle woongelegenheden genieten van een rustig zicht aan het binnenplein en een zicht aan de waterkant of het Engels Plein. Twee torens markeren het complex: één aan de waterkant en één aan de kant van het Engels Plein. Beneden zitten er commerciële ruimten.

Waterside
Waterside

 

14 thoughts on “Waterside, de Latten op de noordoever van de Vaartkom (different images)

  1. Eerlijk gezegd, ik zou het daar niet lang uithouden… Ik heb groen, ruimte, bomen en velden om heen wel nodig om goed te blijven functioneren. Voor een weekendje of een city trip , tot daar toe, dat is altijd plezierig en boeiend, dingetjes om te ontdekken enzo). Vandaar dat ik je stille wenk naar die ontbrekende grassprietjes heel goed begrijp 🙂

  2. Mooi! In 2004 heb ik langs dit kanaal gefietst. Ik ben een liefhebber van (oude) industriële gebouwen aan het water. (In Nederland bijvoorbeeld aan de Zaan). Met deze nieuwbouw blijft het karakter bewaard.

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s