churros casa Aranda

 

casa Aranda-4427

 

casa aranda 1932

 

churro is a fried-dough pastry—predominantly choux—based snack. Churros are popular in Spain, France, the Philippines, Portugal, Ibero-America and the Southwestern United States. In Spain, churros can either be thin (and sometimes knotted) or long and thick. They are normally eaten for breakfast dipped in champurrado, café con leche or hot chocolate.

 

 

Churros, soms aangeduid als een Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, soms ook gemaakt van aardappeldeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt.

Ze zijn ook populair in Latijns-Amerika, Frankrijk, Portugal, Marokko, de Verenigde Staten, Australië, en Spaans-sprekende Caribische eilanden. Er zijn twee soorten van churros in Spanje. De ene is dun (en soms geknoopt) en de andere is lang en dik (porra).

Churros worden meestal gegeten met warme gesmolten chocolade waarin ze worden gesopt.

 

31 thoughts on “churros casa Aranda

 1. Een variant op je mooie straatfotografie. Jij hebt echt een gave om mensen en bepaalde sfeertjes treffend weer te geven.
  Heel knap !

 2. Als ik dit zie en dan de ogen sluit waan ik mij weer in eind jaren 50 prachtig hoe je dit weet vast te leggen.

  Frans

 3. Leuke, mooi belichte foto Joke. Ik hou van de ‘ton sur ton’ kleurtjes, niet teveel dat de aandacht wegtrekt van het tafeltje met de 3 dametjes. de kaders aan de muur vind ik ook mooi. Geslaagde compositie wat mij betreft.
  Groetjes, Hilde

 4. Ze zijn ook héél populair op de Duitse en Nederlandse kerstmarkten hehe.. je zou in Dordt dan de rijen aan die ene churroskraam eens moeten zien..!
  Maar je zou aan deze foto niet zeggen dat het een etablissement is waar je alleen churros kunt eten.. en ik betwijfel of ze er lekker zijn.. het is zo stil daar! 🙂
  Groetjesss!

  1. een half uurtje later was het er niet meer stil, in heel de straat en het gebouw geen stoel meer te vinden en bijna allemaal locals!

   >

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.