graffiti Lac de Genval

graffiti

 

 

 

Op de Promenade Paul Harris (ten zuiden van het Meer van Genval) trekt een muur beschilderd met graffiti de aandacht van de wandelaars. Dit is niet zo maar graffiti, maar een werk gemaakt in 1999, op verzoek van de eigenaar van het Château du Lac, door Britse, Belgische en Zweedse jongeren als onderdeel van een hip-hop week georganiseerd door de Youth House Rixensart. Het werk vertegenwoordigt de aarde met de DJ, de wind met graffiti,  het vuur met de dans en het water met rap.

 

 

graffiti-2

 

 

 

On the Promenade Paul Harris (south of Lake Genval) a wall painted with graffiti attracts the attention of walkers. This is not just graffiti, but a work created in 1999, at the request of the owner of the Château du Lac, by British, Belgian and Swedish youth as part of a hip-hop week organized by the Youth House Rixensart. The work represents the earth with the DJ, the wind with graffiti, the fire with the dance and the water with the rap.

 

 

Advertisements

30 thoughts on “graffiti Lac de Genval

 1. past er precies, en je mag er zelfs niet roken.

  OT: de Middeleeuwse quarantaine voor de hondjes op weg naar de UK, is intussen gelukkig verbannen naar de Middeleeuwen.
  Nu moet je zorgen dat de hond de nodige inentingen heeft, o.a. tegen hondsdolheid, en moet hij door de dierenarts ontwormd zijn.
  Tot slot hoort er ook een attest van de dierenarts bij dat de hond in goede gezondheid verkeert en dus geen risico vormt voor de volksgezondheid.
  Dit wordt gecheckt door de maatschappij die de overtocht verzorgt, de hond moet uiteraard gechipt zijn zodat ze de identiteit van de hond kunnen verifiëren aan de hand van het internationaal paspoort dat dan ook wel nodig is.
  Dat laatste was bij ons geen probleem gezien onze hond een ‘Ollander is en wij sowieso dat ding nodig hadden om hem naar België te brengen en hem hier te laten inschrijven. Daarbij hebben ze wel gemist, ipv Vinyl hebben ze er Viryl van gemaakt.

 2. Ah ja.. maar da’s inderdaad niet zomaar graffiti.. dit is echte kunst! jammer dat er dan weer van die rotjochies er hun simpele tagje op moeten kalken hè..!
  Groetjesss!

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.