thistles – distels

distel-1

 

 

The genus name Carduus is from the Latin for “a kind of thistle” or “thistlelike plant”. It is related to the word Cardonnacum (“a place of chardons or thistles”), which is the origin of Chardonnay, the name of the grape variety.

 

De geslachtsnaam Carduus komt voort van het Latijn “een soort distel”  of  “distelachtige plant”.  Het is verwant met het woord Cardonnacum (“een plaats waar chardon of distels groeien”),  wat de oorsprong van Chardonnay is, de naam van de druivensoort.

 

36 thoughts on “thistles – distels

  1. De lelijke dingen in het leven kunnen mooi zijn. De kleur van de distel contrasteert mooi met de lichtgroene wazige achtergrond. Persoonlijk had ik het object (de distel) meer beeldvullender gemaakt en minder omgeving.Vanuit de rechterbovenhoek had ik de foto meer gecropt waardoor de distel geen onderdeel uitmaakt van de foto maar het dominante object in de foto wordt. Dit is mijn persoonlijke mening Joke en geschreven als positieve feedback.

  2. Veel mensen vinden de distel maar niets, gewoon een vervelend onkruid is het in hun ogen dat uitgeroeid moet worden, en dat terwijl het zo’n mooie plant is met schitterende bloemen. Dat heb je hier boven in je knappe foto beslist bewezen Joke!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.