surprise – verrassing

 

eenzame boom-3038

Een drietal weken zit ik zowat aan mijn stoel gekluisterd met een vermoeden van een spierscheur in de kuit en de achillespees.

Heb nogal wat trappen te doen in huis en dacht mij wat overbelast te hebben door het dragen van mijn kleinzoontje. Ik klop niet altijd makkelijk aan bij de dokter maar was er drie weken terug voor iets anders, heb trouwens in de wachtzaal vernomen dat ik opnieuw oma was, dus vond ik dat ik na twee dagen niet terug kon gaan.

eenzame boom-3035

Ongeveer een week na de pijn in mijn kuit en achillespees ben ik nog gestruikeld over een bevroren kweepeer in de tuin, het klinkt nogal om te lachen maar op dat moment kraste de pijn door dat been

Gisteren dan toch maar bij de dokter aangeklopt en wat blijkt: een ruptuur in de achillespees. Maar wat mij nog meer verbaasde was de oorzaak van die scheur, geen overbelasting of iets anders maar een antibiotica is de oorzaak, deze kan scheuren in de achillespees veroorzaken door bepaalde stoffen in de medicatie. Ja het stond in de bijsluiter maar die had ik niet gelezen en dan nog? De dokter vond dat ik geweldige pech had. Ja dat vind ik ook.

Vandaag nog een echografie en terug dokter. Misschien valt het al bij al nogal mee…. Een lange tijd blijf ik er toch last van hebben op de één of andere manier. Dat hebben een dokter en kinesist mij al verzekerd.

Wordt vervolgd….

 

 

Advertisements

55 thoughts on “surprise – verrassing

 1. Dat is ook raar zeg!! Je kan dus van een bepaalde soort antibiotica een scheur in je achillepees krijgen!!!! Heel bijzonder!
  Maar goed, je foto vind ik een plaatje om te zien! Allebei trouwens.

 2. Wat een pech!! ik hoop voor je dat het meevalt
  is niet leuk, vooral met het voorjaa in het verschiet!!!
  Wat een crop maak je hier..super hoor!!
  mooie opname trouwens!!

  gr. Nieske

 3. Dat is zeker pech hebben. Als je een goede kinesist hebt, kan die het ergste eruit ‘wringen’ in enkele weken. ‘k heb het ook gehad, aan beide enkels. ‘t is niet voor mee te lachen, zoveel is zeker. Maar kom, er zijn erger dingen in het leven. Je kan ons nu laten genieten van ‘oude doos’ foto’s bijvoorbeeld 😉 Een voorspoedige beterschap gewenst.

 4. Je moet maar pech hebben Joke.Wens je proficiat met het nieuwe kleinkind en kijk eens in je foto’s,je zal er zeker vinden die je ons nog niet getoond hebt.Wens je ook vlug beterschap.

 5. Hoop doet leven Joke dit in je achterhoofd en alles komt terug in orde ! Je mag eventueel foto’s van mij lenen om te bloggen maaar………………… ‘k weet het : kwaliteit zoals die van U ontbreekt mogelijk of zeker bij mij Groetjes

 6. Van harte beterschap, niet zo fijn om dit net nu je er een nieuwe kleinzoon bij hebt. Veel rusten en oefenen, misschien tijd om door je oude foto’s te bladeren. Om het alleen op de antibiotica te steken een beetje kort door de bocht. Bij het ouder worden, zijn we sowieso kwetsbaarder, koude (weer), iets zwaardere inspanning en dan eventueel een extra afbraak door antibiotica kunnen het dan gemakkelijker laten voorvallen. Het vallen over een kweepeer is nu niet echt veroorzaakt door de antibiotica hé 😉 🙂 Prachtige foto die eerste met de wazige boom. Ben benieuwd hoeveel fotomateriaal je vind dicht in je buurt.. Beweegt je voet nog als je in buiklig en knie gebogen in de ontspannen kuit knijpt? Fijne hinkende of hinnikende zondag 😉

  1. Voilà ik heb er een privé dokter bij…. Moet ik niet meer naar de huisarts, specialist en radiologe, dat gaat besparen 😀

   > Op 22-feb.-2015 om 09:23 heeft mijnnikonenik het volgende geschreven: > > >

 7. Ai, dat is geen verrassing maar slecht nieuws lief Joke! Ik hoop dat het uiteindelijk toch verbeteren zal ook al wordt het een lange lijdensweg… Courage meid, ik duim voor je!

 8. Hè gets Joke.. wat lees ik nu toch? en ik maar denken dat je gewoon lekker van je kersverse kleinzoon aan het genieten was. Een gescheurde achillespees! kom dat tegen.. dat lijkt me een heel pijnlijke zaak!
  Bijwerkingen van medicijnen kunnen bijzonder vervelend zijn.. dat heb ik ook weleens ervaren. Maar je gaat er nooit meteen vanuit dat het jóú zal overkomen hè!
  Heel veel beterschap gewenst hoor.. hopelijk gaat het herstel spoediger dan verwacht!
  Ik schreef laatst nog bij zo’n prachtig solitair staande boom op mijn blog dat ik daar nooit aan voorbij kan zónder ‘m te fotograferen.. zó prachtig vind ik dat. En op deze van jou zit dan ook nog een bedeplaatsje.. zo schattig!

  Sterkte hè!
  Groetjesss!

 9. Hè jesses, dat klinkt weer allerminst goed.
  Je staat er soms van te kijken hoeveel bijwerkingen een medicijn voor een simpel kwaaltje kan hebben. Meestal gaat het goed of zijn bijwerkingen minimaal, maar jij bent nu toch wel even flink het haasje. Beterschap, en neem je tijd, anders ben je straks nog verder van huis.

 10. Da’s inderdaad pech hebben, Joke. Ik wist ook niet dat antibiotica scheuren in een pees kunnen veroorzaken. Ik wens je alvast spoedige beterschap.
  Supermooie foto van deze boom !

 11. Als het voor het een goed is kan het slecht zijn voor het andere. Heb ik ook al meerdere malen ondervonden en dan is het kiezen tussen de twee kwaden. Soms een dilema 😦

 12. moed en karakter helpen altijd bij genezing Joke, toch is dit wel tegenslag…je foto’s, zijn bijzonder knap hoor…
  groetjes van rené

 13. maar allé kom dat tegen, verdorie toch, zal wel heel pijnlijk zijn,
  hopelijk duurt het toch niet te lang met de hulp van kinesist
  medicatie t is ook niet alles,
  k wist ook niet dat door de gewone cholesterolverlagers je veel spierpijn kan hebben, een mens leest die briefjes te zelden

 14. Oww pijnlijke zaak… antibiotica is idd n smerig goedje, maar ach ja alst nodig ist nodig he en moet je het wel nemen, maar dat je er allerlei andere dingen van kan krijgen heb ik ook al ervaren, vlug beterschap Joke 🙂

 15. Sterkte en beterschap!

  Jouw foto’s doen mij denken aan de Pelgrimsroute die ik ooit liep.
  Langs kerken, kapelletjes, kruizen en andere gedenkwaardige plekken zag ik meer van ons mooie land.
  Deze boom kan ik mij niet herinneren …..

  Vriendelijke groet,

 16. Oooooo Wat lastig ! Wens je sterkte en beterschap Joke.
  Dit is een mooie plek om te rusten bij deze boom…..met een bankje….
  Groet

  1. in NL tussen 1 januari 1993 tot 1 maart 2004 voor de medicatie die ik nam: 40 gevallen en voor de hele groep antibiotica met fluorchinolonen in deze periode: 140 gevallen.

 17. Dat is vette pech Joke, je zult geduld moeten hebben en het uitzingen! Enne voorlopig maar geen antibiotica! Bah wat een troep is dat, denk je dat je daardoor beter wordt, maar in tegendeel dus. Sterkte!

 18. Pfft pech zeg. Misschien moet ik hopen dat het de volgende dagen rotslecht weer is. Dat verzacht het leed misschien 😉 Veel beterschap

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.