Brussels

Belvue museum-1740

 Saturday at noon

It’s weekend , even for our king. The palace is deserted. Tourists stroll through the sun-drenched park and take pictures of the palace. The iceman selling hot waffles in the winter is at his daily place.

Across the street the army has taken over the monitoring.

Belgium .

 

Zaterdagmiddag

Het is weekend en ook onze Koning heeft vrijaf. Het paleis ligt er verlaten bij en de toeristen wandelen door het zonovergoten park en nemen foto’s van het koninklijk paleis. De ijsman, die warme wafels verkoop in de winter, staat op zijn dagelijks plaatsje.

Aan de overkant van de straat heeft het leger de bewaking overgenomen.

België.

Advertisements

34 thoughts on “Brussels

 1. Zag je inderdaad zoveel blauw en gevlekt op straat daar in Brussel? Niet goed hé, het werkt het onveiligheidsgevoel nog meer in de hand denk ik zo…

 2. Op een zaterdag voormiddag is het koningsplein altijd heel rustig, een ideale gelegenheid om foto’s in het park te nemen. Trouwens, er staan daar veel prachtige bronzen standbeelden, de moeite waard om eens te vereeuwigen (mét je Fuji xt1 natuurlijk 😉 ). Die militairen… tja… ‘t zijn rare tijden hé. Toch vind ik het een mooi stukje Brussel, een echo uit ons verleden, toen ons Belgiekske nog het rijkste land ter wereld was… Groetjes van Dirk

 3. Mooi verhaal Joke, hopelijk gebeuren er geen gekke dingen hier en bij jullie.
  prachtige foto en doorkijk, mooi dat stralend zonlicht over het park

 4. Een zeer vredige en rustige staat van beleg 🙂 hopelijk blijft het zo en hoeft de media zonodig geen onheil meer te raporteren.

 5. zwaar bewapende soldaten in het straatbeeld…

  in Parijs zie je dat al jaren..

  maar een veilig gevoel kreeg ik er niet bij, integendeel

  fijne avond

 6. Koning hoeft in het Nederlands ook niet met een hoofdletter.. behalve natuurlijk als het woord, zoals in deze reactie, aan het begin van de zin staat hahahahaha!
  Ik was op diezelfde plek tijdens de kerstmarktperiode een paar jaar geleden en toen hing er ook enórme dreiging in de lucht.. maar véél onschuldiger dan nu.. het was toen namelijk een inktzwarte wolkenlucht die een flinke bui aankondigde. 😉
  Groetjesss!

 7. Het is daar inderdaad erg rustig als het een recente foto is (denk ik als ik naar de bomen kijk, kan dat te maken hebben met de dreiging van aanslagen.
  Een erg scherpe foto Joke

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s