cardoon – kardoen

De kardoen (Cynara cardunculus) is een distel die verwant is aan de artisjok (Cynara scolymus). De kardoen is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De plant werd al vanaf de vierde eeuw v.Chr. door de Romeinen en de Grieken gegeten. In Zuid-Europa wordt de plant vandaag de dag nog steeds veel gegeten. De kardoen is in veel landen verwilderd en vormt dan een lastig onkruid. Hij komt verwilderd voor op de Argentijnse pampa’s, in Californië en Australië, waar hij door zijn aanpassing aan het droge klimaat goed gedijt.

The cardoon (Cynara cardunculus), also called the artichoke thistle, cardone, cardoni, carduni or cardi, is a thistle-like plant in the family Asteraceae. It is a naturally occurring species that is sometimes considered to include the globe artichoke, and has many cultivated forms. It is native to the western and central Mediterranean region, where it was domesticated in ancient times.

Kardoen distel

DSC_5794

24 thoughts on “cardoon – kardoen

  1. Ik heb hem verleden week kunnen fotograferen in een kruidentuin.Prachtige plant en blijkt lekker te zijn maar zelf nog niet geprobeerd.

  2. Mooi zeg, als ik aan distels denk, denk ik aan onkruid maar wel een heel mooi onkruid

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.