fun on wheels 3

Twee dagen hebben ze tornooi gespeeld. Mensen met een handicap en zonder samen, hand in hand in een rolstoel ‘Fun on Wheels’. Daar kunnen we allemaal nog veel van leren hoe we iedereen zijn FUN kunnen laten beleven.

passing the ball

wheelchair-basket

 

Advertisements

35 thoughts on “fun on wheels 3

 1. Heerlijke actieserie, Joke!
  Leuk om te zien hoe fanatiek ze zijn… 😉
  Fijnweekend en lieve groetjes, Anna

 2. Respect ! echt wel… wat die mensen presteren is bewonderenswaardig en zet me telkens weer met 2 voeten op de grond… Mooie logjes Joke !

 3. Wat heb je hier een prachtige reportage van gemaakt, Joke. Zwart/wit doet het erg goed voor deze foto’s. Groot compliment hoe je dit in beeld hebt gebracht. Ik heb stukjes op TV gezien en heb diep respect voor deze mensen en voor hun doorzettingsvermogen. Groetjes, Joke.

 4. Toch mooi zo samen vandaag is onze jongste kajakken van Leuven naar Mechelen mensen met een visuele beperking samen met begeleiders die gewoon zijn van te kajakken reeds jaren met ons heer hemelvaart. En hij kijkt er telkens weer naar uit

 5. Daar kunnen we inderdaad wat van leren lief Joke! We staan er meestal niet bij stil hoe precieus mobiliteit wel is… en kijk eens hoe deze mooie mensen hun handicap overwinnen en zelfs plezier in het leven hebben? Ik hoop zo voor jou dat jij, ondanks al jouw problemen, ook wat van het leven geniet… ik wens je dat toe uit heel mijn hart!

  1. Dat heb ik Gerda, ik heb plezier gevonden in de essentie van het leven, het klinkt misschien belachelijk maar de zon zien schijnen, een bloem zien bloeien, met een vriendin een koffietje drinken, mijn kinderen en kleinkind quality time als ze er zijn, een foto kunnen maken. Ik heb nog een leven, mijn broer niet meer. En zoals bij iedereen zijn er ups en downs… Dinsdag krijg ik de visie van de prof, ben benieuwd. En ik heb een heel goede kinesist die de dingen dan eens grondig bekijkt met een andere visie en dat helpt ook. Ik denk automatisch ook aan de blogvrienden waar het ook soms misloopt en hoe hard sommigen moeten vechten of gevochten hebben…

   > Op 29-mei-2014 om 08:03 heeft mijn nikon en ik het volgende geschreven: > > >

 6. Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan maar nu weet ik waarom die wielen scheef staan, ter bescherming van de handen.

  1. Dat is zo op positie 1, 2 en 3 die moeten snel aan de overkant zijn om de bal over te brengen en te shooten en die worden op hun weg geblokkeerd. De 4 en 5 kunnen trager overkomen die gooien meestal de bal van onder het net en die hebben hun handen minder nodig, staan meer stil onder het net met de bal.

   > Op 29-mei-2014 om 04:46 heeft mijn nikon en ik het volgende geschreven: > > >

 7. Thank you for stopping by my blog today. I enjoyed your blog and started following you today. I don’t know what you saying, I only speak English. Photos tell great stories. Have a great day.

 8. Oei, “Minder”. Rolstoelgebruikers zijn toch niet “minder”.
  Mijn gevoel over “Mindervaliden” is dat dit een perojatieve uitdrukking is.
  Maar ik weet dat je het niet slecht bedoelt.
  Als ik nog wil badmintonnen moet ik dat ook in een rolstoel doen omdat mijn knieën niet meer toelaten dat ik rechtstaand speel. Ik voel mij daarom niet “Minder”.

  1. Het gaat in deze niet om ‘minder zíjn’ maar om ‘minder valíde zijn’.. lijkt mij geen slechte woordkeuze hoor.. als je niet kunt lopen ben je toch minder valide oftewel mobiel dan anderen? (behalve dan als die gasten in een rolstoel zitten.. want dan zijn het acrobats on wheels). Het doet mij denken aan de discussie in de krant die ik las over het woord ‘stom’ in de benaming ‘doofstomme’. Maar ‘stom wil daar gewoon zeggen dat je niet kunt praten.. dat is gewoon de juiste uitdrukking ervoor. Dat de mensen dat woord zijn gaan gebruiken om er mee uit te drukken dat je niet veel weet of gek bent, wil nog niet zeggen dat het het juiste woord niet is voor iemand die niet kan praten. Niet dat die dus dom is of gek.. maar gewoon stom dus.
   We moeten niet te gevoelig worden voor dit soort zaken vind ik.. niet de focus op de verkeerde dingen leggen. Elk mens is waardevol en uniek.. niemand is minder dan een ander. Maar je kunt wel minder goed functioneren.. en dat zouden we toch wel gewoon moeten kunnen benoemen. Míjn persoonlijke mening hoor.

 9. Prachtige foto en mooi geschreven Joke, bedankt voor je bezoek, ik wens je een fijne avond toe. Beste groeten van Luc.

 10. Beste Joke. de foto’s “Fun on Wheels” zijn schitterende platen. Weergave in zwart/wit doet het hier heel erg sterk.

Reageren mag altijd. A comment is welcome.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s