tasty fish at the fish market

Every morning the fishermen arrive with their wooden rowing boats loaded with tilapia and other fish in the “fish market”. The fish is immediately cleaned and cut into pieces and then sold on the local market.

Ethiopia’s fisheries are entirely freshwater, in its many lakes, rivers, and reservoirs, as it has no marine coastline.

Fresh fish are consumed in the vicinity of the Great Rift Valley lakes. Outside these areas, the domestic market for fish is small. Two factors account for this low level of local fish consumption. First, fish has not been integrated into the diet of most of the population. Second, because of religious influences on consumption patterns, the demand for fish is only seasonal. During Lent, for example, Christians who abstain from eating meat, milk, and eggs consume fish.

(nederlands onder de foto)

visverwerking

Elke dag komen de houten vissersboten aan in de ‘vissershaven’ geladen met tilapia en andere vissoorten. De vis wordt onmiddellijk gekuist en in stukjes gesneden om dan verkocht te worden op de lokale markt.

Ethiopië heeft geen kustlijn en de visserij gebeurt volledig in zoet water in de meren, rivieren en stuwmeren. Verse vis wordt geconsumeerd in de nabijheid van de meren van de Great Rift Valley. Buiten deze gebieden is de binnenlandse markt te klein voor vis. Er zijn twee oorzaken: vis is niet geïntegreerd in het voedingspatroon van de bevolking en er zijn de religieuze invloeden op dat voedingspatroon zoals de vastentijd waarin de Christenen geen melk, eieren en vlees eten en deze producten vervangen door het eten van vis. De vraag naar vis is dus ook seizoensgebonden.

vissershaven

Klik om te vergroten/click to enlarge

42 thoughts on “tasty fish at the fish market

 1. leuk met die grapte vogels als kapers op de kust, hier zouden het meeuwen zijn
  mooie foto’s van deze mensen bezig met hun dagelijkse taak, vis schoon maken

 2. Mooie foto’s….
  hoe kan het hè…je zou er een ziekte
  van op kunnen lopen, zelf de marabu’s stan op de loer
  Mooie blog!!

  Nieske

 3. OT: ook ik offer me graag op om hier elke dag weer mooie foto’s van je hand te zien… jammer genoeg vandaag niet, je hebt waarschijnlijk een fijn vakantiedagje. Althans, dat hoop ik zo voor jou!

 4. Hoi, Ik heb mij nooit gerealiseerd dat deze vogels zo enorm groot zijn zeg. en er is hier dus een soort van vrede in deze wateren. Happy fish, dat is goed nieuws. Nu maar hopen dat de internationale vissers boten nog heel lang verweg blijven. Dank voor het laten zien!

 5. het lijkt wel een andere wereld Joke..

  vreemd met die vogels er bij..

  prachtig en interessant Logje

  prettige dag

 6. Je moet nooit bij de slager achter in winkel gaan kijken, dan lust je ook geen vlees meer. Maar het levert wel mooie foto’s op!

 7. De vogels lusten het wel elke dag denk ik.. die vis hehe! Prachtige foto’s weer Joke.. fantastisch!
  Groetjesss!

 8. jij zit nog steeds in Ethiopië met je reportage…via foto’s dringt het toch meer door en kan je steeds nog eens komen kijken. Tv- beelden zijn snel voorbij en je verliest zovele details…

 9. Het schoonmaken van de vis ziet er niet echt fris en fruitig uit, maar da’s voor de vogels geen enkel probleem!
  Fraaie foto’s en tekst Joke!

 10. Dag Joke,interessante reportage met prachtige foto’s en heel mooie kleuren, Ik wens je een fijne dag toe. Beste groeten van Luc.

 11. Prachtige foto’s Joke! Heel speciaal om te zien hoe het op andere plekken allemaal wordt gedaan…
  De foto met die vogels erbij vind ik echt geweldig!!
  Fijne nieuwe week,
  groetjes, Vanessa

 12. Niet alleen knappe foto’s kan je hier vinden, interessante informatie ook nog! Bedankt Joke dat jij en je mooi site er zijn als evenveel lichtpuntjes op het internet!

Welkom - Welcome

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: